Što bi bilo kad bi bilo…: Donosimo listu 21 igrača koji su odbili Vatrene, na popisu postoje velika imena!

Što bi bilo kad bi bilo…: Donosimo listu 21 igrača koji su odbili Vatrene, na popisu postoje velika imena!

Prava šteta.

Nakon što je Josip Stanišić odbio igrati za nogometnu reprezentaciju Hrvatske i odlučio se za Elf, donosimo Vam listu 21 igrača koji su odbili dres Vatrenih ili im nije ni nuđen, iako bi Vatrenima dobro došli.

Prvi na ovoj listi legendarni je Zlatan Ibrahimović, kojega je Hrvatska htjela, baš kao i BiH, ali Ibra je uvijek govorio da ne želi igrati za nikoga osim za Blagult. Slijedi 30-godišnji Australac Matthew Špiranović, branič kojega je Hrvatska htjela za vrijeme igranja u Nurnbergu, no on je odbio Vatrene.

Još dva su Australca na popisu. 31-godišnji Dario Vidošić, rođeni Osječanin, nikad nije ni bio ozbiljna želja HNS-a, iako je igrao u Njemačkoj i Švicarskoj, dok je Marc Bresciano bio nuđen Hrvatskoj jer mu je mama bila Hrvatica, no ostao je vjeran Australiji.

Netko koga je HNS zaista htio bio je Daniel Biloš, kojemu su iz Saveza čak i nosili kockasti dres. No, odbio je Hrvatsku i izabrao igranje za Argentinu, a u karijeri se ističu igranja za Bocu Juniors i Saint Etienne. Još jedan koji je izabrao Gaučose umjesto Hrvatske je i Dario Cvitanić, a i njega je HNS želio dovesti. Igrao je za Bocu Juniors, Nicu i Ajax.

Jedan od najvećih mladih talenata svijeta je Christian Pulišić, no i ovog 19-godišnjaka HNS nije uspio dovesti jer je napadač izabrao SAD. Branimir Hrgota zablistao je u dresu monchengladbaške Borussije, a iako je htio igrati za Hrvatsku, zbog velike konkurencije na poziciji centarfora odabrao je Švedsku.

Od ostalih imena vrijedi spomenuti golmana Austrije i bivšeg golmana Bayerna Ivana Lučića, iskusnog Šveđanina Teddy Lučića, svojevremeno nezamjenjivog u dresu Blagulta, Švicarca Josipa Drmića za kojeg HNS nikad nije pokazao veći interes, još jednog Švicarca Marija Gavranovića, kojega je Hitzfeld pozvao u momčad prije Bilića, Australce Mile Jedinaka i Ivana Franjića i Austrijanca Marka Kvasinu.

Poseban je onaj slučaj Gregoryja Sertića, koji je trebao biti na popisu igrača za Mundijal u Brazilu, no iz Fife je došla obavijest kako ne može nastupati za Vatrene jer je prije igrao za mlađe uzraste Francuske.

Postoji tu još nekoliko imena, poput Daniela Pavlovića (BiH), Fabiana Benka, Jeremy Toljana (Njemačka) i Frana Karačića (Australija), koji su svi redom odbili dres Vatrenih.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.