ŠTO KADA MOTIVACIJA NESTANE?

ŠTO KADA MOTIVACIJA NESTANE?

Cilj… Cilj je ono što nas tjera naprijed kroz život. Zacrtamo nešto i idemo prema tome. Vjerujem da je svatko od vas barem jednom u životu imao nešto što je htio ostvariti. Nešto zbog čega je lakše podnosio svakodnevnu životnu borbu i zbog čega se život činio smislenijim. Jeste li u tome uspjeli ili ne, to je druga priča, ali usko vezana uz motivaciju.

ŠTO JE MOTIVACIJA?

Najjednostavnije rečeno motivacija jest sve ono što nas pokreće da nešto obavimo. Jeste li ikada razmišljali o tome što je ono što vas pokreće i tjera prema nekom cilju? Zašto nešto radite? Koja je vaša najveća motivacija? To je prvi korak ka shvaćanju sebe kao osobe. Bitno je upoznati sebe i znati što vam je u životu važno. Bitno je prihvatiti svoje greške i svoje dobre strane. Bez toga rekla bih, najbitnijeg koraka nećete ostvariti ništa. Morate znati što radite i zašto nešto radite. U protivnom letjet ćete kao muha bez glave, kako se kaže, s jedne stvari na drugu, a od toga svega, naravno, neće biti ničega. Morate imati cilj.

Izvor: Instagram/ @Tonka_fitness

ZAŠTO DOLAZI DO PADA MOTIVACIJE?

Ljudi zaista imaju različite stvari koje ih guraju prema naprijed: želja za uspjehom, novac, želja za dokazivanjem sebi ili nekome drugome… Ali ono što sa sigurnošću mogu reći jest da je najčvršća motivacija ona koja dolazi iz dubine vaše duše. Ona koju samo vi možete osjetiti i koju ne možete objasniti riječima. Kada to dosegnete, ništa vam neće moći  stati na put. Mali neuspjesi inače bi vas obeshrabrili i možda natjerali da odustanete. Ako je tako, znajte da vaša motivacija nije dovoljno velika i da se morate boriti jače. Padovi na putu prema cilju često završe padom motivacije, a samim time i odustajanjem od ostvarenja cilja.

KAKO VRATITI MOTIVACIJU?

Morate postaviti male ciljeve. Ne pucajte odmah visoko. Idite korak po korak. I ono najbitnije, nemojte zaboraviti na život koji vodite uz vaše ciljeve. Ne zaboravite uživati u trenutku. Ciljevi su bitni, za njih se treba boriti, ali nemojte da vas zaslijepe. Postoje i druge stvari u životu koje treba ostvariti, koje trebaju biti proživljene i koje čine vaš život potpunim. Ako si uskratite te male svakodnevne stvari i fokusirate se samo na cilj vjerojatno će doći do zasićenja i odustat ćete. Okružite se stvarima koje vas čine sretnima, malim stvarima u kojima uživate.

Izvor: Instagram/ @Tonka_fitness

Ako se i dogodi da nešto ne uspijete, unatoč trudu, najbitnije je shvatiti da je to život. Da se takve stvari događaju svima i svaki dan. Nećete uspjeti uvijek i u svemu. Ali ne smijete odustati nikada! Ako padnete, dignite se! Dajte si vremena da se oporavite. Neuspjeh je sastavni dio uspjeha. Dozvoljeno je uzeti pauzu, odmoriti se od svega. Ali nakon toga treba postaviti novi cilj i nastaviti dalje. „Život bez cilja je kao utrka bez kraja.“ Upamtite to!

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.