Stotinjak posada stiže na Rally Opatija

Stotinjak posada stiže na Rally Opatija

U petak, 4. svibnja dva put će se voziti Breza – u dnevnom i noćnom izdanju.

Foto: Rally Opatija Press

Tjedan je dana ostalo do 27. Rallya Opatija 2018. Na adresu organizatora pristiglo je stotinjak prijava, pa je već sada jasno da se na Kvarneru i u zapadnoj Istri sprema još jedan oktanski spektakl. Posebnu pozornost privlače automobili klase R5, vrijedni oko dva milijuna kuna. Deset je posada prijavilo dolazak upravo s takvim bolidima, između ostalih i prošlogodišnji pobjednici Viliam Prodan i Zoran Raštegorac. Veliku konkurenciju imat će u aktualnim prvacima Hrvatske Krisztianu Hidegu i Istvanu Kereku, koji su pobjeđivali u Opatiji 2015. i 2016. godine.

Brzinski ispiti isti su kao i prošle sezone. U petak, 4. svibnja dva put će se voziti Breza – u dnevnom i noćnom izdanju. Subota, 5. svibnja donosi po tri prolaska Šušnjevicom, Boljunom i Učkom. Svi su brzinci zahtjevni, no posebno odskače Šušnjevica kao jedan od tehnički najtežih u prvenstvu Hrvatske s mnoštvom prijevoja i vezanih zavoja uz prosječnu brzinu najbržih posada veću od 110 km/h.Najposjećeniji brzinski ispit opatijskog rallya je Breza, koju već tradicionalno u petak kasno poslijepodne i navečer prati nekoliko tisuća gledatelja.

Manje promjene dogodile su se u itinereru zbog radova na raskrižju državnih cesta DC3 i DC8 Matulji – tunel Učka, a tijekom natjecanja povremeno će se zatvarati i Ulica maršala Tita u središtu Opatije zbog održavanja startne i ciljne ceremonije. Predviđena je zabrana prometa dionicom od raskrižja s Ulicama Feliksa Perišića i Matka Laginje do raskrižja s Ulicom Vjekoslava Spinčića u petak, 4. svibnja od 15 do 21 i dan kasnije od 16 do 22.

Organizator natjecanja je AK Opatija uz pomoć AK Delta Sport, AK INA Millenium i AK Rijeka. Uz Prvenstvo Hrvatske, opatijski rally boduje se i za Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Mitropa rally kup te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine. Rekordan broj posada na Rally Opatija stigao je 2016. godine, kad ih je nastupilo 108 iz 11 zemalja. Nikad ranije, niti kasnije nije se u Hrvatskoj okupio toliki broj posada na jednom rallyu, a ove godine upravo će se u Opatiji na startu naći sličan broj automobilista.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.