Štrok: “Jurčević je veliki borac“, Vručina: “Odličan potez uprave“

Štrok: “Jurčević je veliki borac“, Vručina: “Odličan potez uprave“

Pročitajte što su bivše legende HNL-a izjavile o novom treneru Dinama.

Novi trener zagrebačkog Dinama je Nikola Jurčević, koji se nakon 13 godina ponovno odlučio uputiti u samostalne trenerske vode. Rođeni Zagrepčanin dugi niz godina skupljao je iskustvo u inozemstvu kao Bilićev pomagač pa je tako radio i u Lokomotiv Moskvi, Bešiktašu i West Hamu.

Malo tko bi se danas sjetio da je svoju trenersku karijeru započeo još davne 2002. godine i to u tri hrvatska kluba, Zagrebu, Dinamu i Slaven Belupu. Za vrijeme trenerskog angažmana u HNL-u je trenirao Hrvoja Štroka i Bojana Vručinu, a upravo su njih dvojica dali intervju o Jurčeviću.

“Jurčević mi je bio trener u Zagrebu i Dinamu i o njemu imam jako visoko mišljenje. Tada je još bio jako mlad stručnjak, a danas je puno sazrio i zasluženo je dobio novu priliku u Dinamu. Tada rezultati nisu bili sjajni pa je prebrzo izgorio“, izjavio je Hrvoje Štrok, kojeg je Nikola trenirao i u Zagrebu i u Dinamu pa zaključio:

“Dugi niz godina bio je pomoćnik Slavena Bilića i u reprezentaciji i u velikim klubovima te je u tom aspektu puno napredovao. Pod njegovim vodstvom uvijek smo se nadigravali i igrali napadački nogomet, a jedini minus mu je taj što je već 13 godina samo pomoćni trener. I kao trener Jurčević je bio veliki borac, a takav je i kao trener te je moja procjena da bi se trebao snaći u Maksimiru“.

“Nikola Jurčević vrhunska je osoba i trener s ogromnim znanjem. Veliki je radnik, ima fantastičnu komunikaciju s igračima i drago mi je da je dobio priliku u tako velikom klubu. Pod njim smo u Slavenu igrali ofanzivan nogomet i sjećam se da je znao jako dobro procijeniti igrače. Normalno da se nije lako vratiti iz Premiershipa u HNL, no unatoč tome mislim da je ovo pravi potez uprave“, izjavio je Bojan Vručina.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.