Stručna analiza potvrdila – Šveđanke oštećene, Roberts: “Definitivno znaju odglumiti prekršaje“

Stručna analiza potvrdila – Šveđanke oštećene, Roberts: “Definitivno znaju odglumiti prekršaje“

Šveđanke su ispale s Mundijala nakon dvije vezane pogreške sudaca.

Švedska je izgubila od Francuske u polufinalu na Svjetskom rukometnom prvenstvu za žene rezultatom 24:22, što znači da će izabranice Henrika Signella u nedjelju igrati za broncu protiv Nizozemske.

Međutim, Šveđanke su imale prednost od 22:21, prije nego su suci iz Španjolske napravili kobne previde. 70 sekundi prije kraja suđen je ofanzivni prekršaj Hanne Blomstrand, a u idućem napadu za istu stvar bila je kažnjena Johanna Westberg. Preoštro u oba navrata, izjavio je stručni analitičar SVT-a.

“Kod Haninog slučaja nema govora o napadačkom prekršaju. To se jednostavno nije smjelo suditi i sudačka odluka je pogrešna, očito. Johannina situacija je 50 – 50, neki suci bi tu sudili prekršaj u napadu, a neki u obrani. No mislim da je i sudio prekršaj za Švedsku, ne bi pogriješio“, izjavio je Magnus Grahn.

Zanimljiv komentar pridodala je krilna igračica Jamina Roberts:

“Znamo da Francuskinje vrlo dobro glume prekršaje u napadu i to im je prošlo za rukom večeras. Samo ne shvaćam da suci nisu bili u stanju pogledati situaciju na velikom ekranu i presuditi ispravno“, izjavila je Roberts.

Vrijedi istaknuti i kako je trener Henrik Signell prilikom ta dva događaja pojurio prema zapisničkom stolu te je nakon svađe dobio žuti karton.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.