Šuker: “Drago mi je što je skupina teška, na Euru ili jesi ili nisi”

Šuker: “Drago mi je što je skupina teška, na Euru ili jesi ili nisi”

Šuker bi se dogovarao sa Španjolcima...

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker u razgovoru za španjolsku radijsku postaju COPE izjavio je kako se nada da će iz skupine D natjecanje na Euru u Francuskoj iduće godine nastaviti Španjolska i Hrvatska.

“Potpisao bih da se sa Španjolcima susretnemo u posljednjem kolu, kad bi obje momčadi imale po šest bodova. Nadam se da će tako i biti pa da ne moramo pod svaku cijenu ići po sva tri boda. Nadam se da ćemo se i mi i Španjolci plasirati dalje”, kazao je Šuker.

Podsjetimo, kockasti će natjecanje u Francuskoj otvoriti protiv Turske u Parizu 12. lipnja, a slijede ogledi s Češkom i furijom, aktualnim braniteljem europskoga naslova. “Zadovoljan sam skupinom; drago mi je što nismo dobili lagane protivnike jer se poslije neće moći govoriti da smo trebali odigrati bolje. Radi se o teškoj skupini, što mi se sviđa. Na Euru ili jesi ili nisi, i to je čitava priča.”

Prvi čovjek ovdašnjeg nogometa još je jednom ponovio kako će najbitnije biti prve dvije utakmice. “Španjolska je broj jedan, ali i Češka je u posljednje vrijeme vrlo snažna momčad, dok je Turska uvijek dobra s obzirom na ulaganja i fantastične igrače. Španjolci, baš kao i Englezi, ‘plaču’ uoči velikih natjecanja, a onda na koncu odigraju dobro. Najvažnije će biti prve dvije utakmice, a nadam se i da će Španjolska oba svoja susreta dobiti s velikom gol-razlikom”, zaključio je.

48-godišnja Zlatna kopačka za kraj je napomenula: “Za nas je najvažnije što smo se kvalificirali na Euro jer naše gospodarstvo nije snažno, političari ne ulažu u nogomet, imamo dosta problema s infrastrukturom… No, neosporno je da imamo golemi potencijal i važno je da igramo na ovakvim prvenstvima kako bismo mogli dalje ulagati u mlade igrače poput reprezentacije do 17 godina, koja je zaista fantastična…”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.