Šuker i HNS očekivano bez reakcije: “Nevini dok se ne dokaže suprotno”

Šuker i HNS očekivano bez reakcije: “Nevini dok se ne dokaže suprotno”

HNS je održao sjednicu Izvršnog odbora, na kojemu su pokušali zauzeti stav povodom uhićenja nekoliko svojih visokih dužnosnika...

Davor Šuker predvodio je u utorak redovno zasjedanje Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, a poslije toga održao i obećanu konferenciju za medije na kojoj se tek potvrdilo  očekivano – vrhuška HNS-a stat će uza svoje pritvorene dužnosnike Damira Vrbanovića i Zdravka Mamića, koji se trenutačno nalaze u istražnom zatvoru Remetinec.

Javnost je nestrpljivo čekala da se po prvi put od izbijanja skandala oglasi šef hrvatske nogometne Vlade, a ono što su na koncu dobili – nije ih nimalo začudilo. “Vidimo sam jedno veliko jedinstvo – mislim da to mogu reći uime čitavog Izvršnog odbora. Razgovarali smo o puno tema i donijeli mnogo vrijednih zaključaka”, počeo je Šuker.

“Želim naglasiti da Savez ima program po kojem će raditi. Najvažniji je zaključak da su za nas sve do sudske odluke za naše prijatelje Zdravka Mamića i Damira Vrbanovića, kao i osobnog prijatelja Zorana Mamića, oni nevini dok se ne dokaže suprotno. HNS će se držati te činjenice i nadam se da će na koncu svi biti zadovoljni. HNS je baza od 150 tisuća sportaša i 300 tisuća djelatnika, nogomet nije samo prva liga”, nastavio je.

Neopohodna je bila i tema poljudske svastike. Datum izricanja kazne sve je bliže, što očekuju u Kući hrvatskog nogometa? Boji li se sam Šuker svoje navodne kladioničarske afere? “Želim vjerovati da je sve slučajno, ali kad trebamo prokazati Hrvatsku u europskim vodama, tu smo prvi. Na mom primjeru klađenja, tko može opravdati sve napisano o kladioničarskoj mafiji koja je 2009. bila predmet bochumskog suda? U to sam vrijeme bio i Njemačkoj i slučaj je za mene gotov.”

HNS se napokon (službeno) oglasio i po pitanju serije uhićenja, poslavši javnosti priopćenje u kojemu se navodi: “Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovim – kao i u drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinama Zorana Mamića”, piše.

“HNS, pod rukovodstvom predsjednika Davora Šukera i Izvršnog odbora nastavlja s uobičajenim i svakodnevnim radom prema Statutu, propisima i programskim aktivnostima. Brojna tijela, komisije i odjeli Saveza pripremili su novu natjecateljsku godinu te nastavljaju skrbiti o velikom broju reprezentativnih selekcija. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana uz istragu”, zaključuje se.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.