Šuker na čelu Nogometne komisije, Vrbanović ostaje u Uefinim tijelima

Šuker na čelu Nogometne komisije, Vrbanović ostaje u Uefinim tijelima

Davor Šuker imenovan je na čelo Nogometne komisije u Uefi...

Obznanjene su odluke donesene na sjednici krovne europske nogometne organizacije (UEFA) u Pragu. Platini i društvo odredili su članove tijela, komisija i panela za razdoblje od 2015. do 2019. godine (1. srpnja do 30. lipnja), a u njima će biti čak deset hrvatskih predstavnika!

Davor Šuker, koji je ranije već izabran u Uefin izvršni odbor, postao je tako predsjednikom Nogometne komisije te dopredsjednikom Komisije za marketinško savjetovanje, što znači da krovna europska nogometna organizacija – svim skandalima unatoč – i dalje vjeruje HNS-u.

Ivančica Sudac, voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja, zadržat će funkciju druge dopredsjednice Komisije za licenciranje klubova, dok trenutačno pritvoreni izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović ostaje članom Komisije za reprezentativna natjecanja.

HNS-ov tajnik Vladimir Iveta i dalje će djelovati u Pravnoj komisiji, tehnički direktor Saveza Romeo Jozak ušao je u Komisiju za razvoj nogometa i stručnu pomoć, dok je Boris Durlen i dalje u Komisiji za futsal i nogomet na pijesku.

Stolicu u Uefi dobio je i Zoran Cvrk, koji će biti članom Komisije za stadione i sigurnost, dok je novi član Anti-Doping panela liječnik najboljih hrvatskih nogometaša, dr. Zoran Bahtijarević. Pozicije su zadržali i dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović (Panel administrativnih stručnjaka) te Miljenko Sakoman (Panel za izgradnje i upravljanje stadionima).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.