Šuker: “Najviše boli svrstavanje među četiri najgore navijačke zemlje”

Šuker: “Najviše boli svrstavanje među četiri najgore navijačke zemlje”

Davor Šuker osvrnuo se na predstojeću poljudsku utakmicu Hrvatske i Italije...

Predsjednik Hrvatskog nogometnog Saveza Davor Šuker istaknuo je u razgovoru za Media servis koliko navijački izgredi, a osobito uzvikivanje spornog ‘pokliča’ Za dom spremni šteti kockastima.

UEFA je oštro sankcionirala HNS zbog uzvika na ogledu protiv Norveške, a svaki sljedeći istup gotovo će definitivno značiti vrlo, vrlo tešku kaznu.

“Najviše me boli svrstavanje među četiri najgore navijačke zemlje: Turska, Srbija, Poljska i Hrvatska. Izgrednik koji je napravio nešto pet, šest ili deset puta ponovno može doći na stadion, što je suludo. Trebalo bi napraviti kao vani, da se ne može prići sportskim objektima. Možemo plaćati nove račune i kazne, a možemo plaćati i oduzimanjem tri boda”, podsjeća Šuker.

Optimizam je, ipak, prisutan. “Nadam se da ćemo biti svi zajedno te prebroditi ovu krizu, rekao bih da će 1.200 navijača biti izviždano i sigurno izgubiti ovu bitku s nogometom.”

Otkrila je Zlatna kopačka i od koga najviše očekuje u dvoboju s azzurrima. “Pravog nogometaša, pravog golgetera uvijek treba čekati, dati mu šansu i pratiti ga. Mandžukić je naš ubojiti strijelac i nadam se da će zabiti protiv Italije, osjećam to.”

Osvrnuo se Šuker i na aktualnu krizu u krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji. “Mislim da Rusiji neće biti oduzeto domaćinstvo, ali zato bi Katar trebao biti zabrinut. Nitko nije slušao kad se trebala donijeti odluka, trebalo je ipak i nas malo slušati, no sada je tako kako jest. Čekajmo novi Fifin Kongres, nakon toga ćemo biti pametniji”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.