Peti nogometni kamp nacionalnih manjina: Kamp je okupio oko 160 dječaka i djevojčica od sedam do 16 godina starosti.

Šuker: Put do tolerancije jest da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom

Šuker: Put do tolerancije jest da pomognemo svakom djetetu da se bavi sportom

 "Moramo si pomagati, biti zajedno, dati djeci lopte za igru, ali isto tako učiti ih i tražiti od njih disciplinu. Važno je da djeca steknu vrline pravog sportaša i čovjeka te da dobiju sve elemente koji su važni za život i daljnji rad", naglasio je Šuker .

U Čakovcu je održan Peti nogometni kamp nacionalnih manjina, a na istom je prisustvovao i predsjednik HNS-a Davor Šuker. Na otvaranju Kampa predsjednik Šuker izrazio je veliko zadovoljstvo što je prisutan velik broj djevojčica, budući da je Savez jak u muškom nogometu, a želi biti jači i u ženskom.

“Želio bih čestitati našem dragom prijatelju Totiju, svim prijateljima koji pomažu u svakom segmentu borbe nacionalnih manjina za bolji status, a s HNS-om, Uefom i Fifom će nacionalne manjine uvijek biti u dobrim odnosima jer znamo što znači kućni odgoj, lijepo ponašanje, igranje nogometa i na kraju ono što je najvažnije, u zdravom tijelu zdrav duh. Nadam se da ćemo trenirati dobro i vjerujem da će jednog dana od prisutne djece bar jedno postati prvoligaški igrač, a možda i kandidat za reprezentaciju.”

Šuker je istaknuo i kako: “U društvu moramo biti realniji i tolerantniji, moramo biti ljudi prema svima, maksimalno poštivati različitosti. Jedino o čemu djeca razmišljaju jest kako doći do lopte i kako igrati nogomet, a HNS će uz potporu Uefe uvijek ulagati u ovakve kampove. Danas smo otvorili peti kamp i nadam se da će ih biti još mnogo. Dužnost nas, kao i ŽNS-a jest izboriti se za što više sredstava kako bi djeci dali osnovu, a oni će se potom dalje razvijati. Najvažnije je da su djeca zadovoljna jer se njihov osmijeh ne može kupiti, a vrijedi mnogo.”

I nakraju Šuker je izrazio želju za jačanjem ženskog nogometa i nastojanja da se kod djevojčica još više probudi interes za igranjem dodajući:” Imamo dobre ženske klubove, dobru 1. HNL za žene, ŽNK Osijek koji sudjeluje u Ligi prvakinja, kao i brojne festivale ženskog nogometa kojih treba biti i više. Kao član IO-a Uefe ovoga ću četvrtka prisustvovati i finalu ženske Lige prvakinja i to će biti prekrasno. Volio bih da mogu dodirnuti neki gumb da pomaknemo granice ženskog nogometa u Hrvatskoj, no treba na sve gledati dugoročno i vjerujem da će ženski nogomet napredovati, budući da smo već do sada ostvarili dobar napredak.”

 Dodajmo nakraju  kako su kampu prisustvovali i viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, član IO HNS-a Stjepan Merkaš, Nenad Horvatić, izaslanik predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljajić, župan Međimurske županije Matija Posavec, tajnik ŽNS-a Varaždin Ivan Novak te član stručnog stožera hrvatske reprezentacije Marjan Mrmić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.