Suze radosnice: Mirko Cro Cop pojas posvetio sinu Ivanu

Suze radosnice: Mirko Cro Cop pojas posvetio sinu Ivanu

Puno pozdrava mom Ivanu kojem želim posvetiti ovaj pojas. Naravno, imam i sina Filipa, ali on je još mali da bi razumio o čemu se radi.

Kao u najboljim danima. Legendarni Mirko Filipović je došao do pojasa Rizinova openweight turnira. Malo je ljudi vjerovalo da Mirko može otići do kraja. Neki su mu predviđali poraz i u prvoj rundi turnira protiv King Moa, ali Mirko je pokazao da je u sjajnoj formi i u 42. godini života.

Prvo je pobijedio prošlogodišnjeg osvajača Rizinova openweight turnira Muhammeda ‘King Mo’ Lawala u četvrtfinalu, u polufinalu je za samo 50 sekundi riješio diva iz Estonije Baruta, da bi u finalu turnira ljevicom nokautirao sjajnog hrvača Amira Aliakbarija i postao Rizinov prvak.

‘Hvala na velikoj podršci za sve tri borbe koje sam imao. Ne mogu opisati koliko sam sretan i ponosan. Došao sam  ozlijeđen, ali na kraju dana pojas je kod mene. Ovo je možda najteži turnir u mojoj karijeri. Želim zahvaliti svojem timu i svim prijateljima. Deset godina poslije osvajanja Grand prixa toliko emocija i sjećanja mi prolazi kroz glavu. Volim vas!’ rekao je Mirko odmah nakon borbe.

Cro Cop je posvetio pojas svom sinu Ivanu.

‘Veliki pozdrav Hrvatskoj, svima iz cijeloga svijeta koji su mi slali poruke  podrške. Puno pozdrava mom Ivanu kojem želim posvetiti ovaj pojas. Naravno, imam i sina Filipa, ali on je još mali da bi razumio o čemu se radi.

Mirko je ovom pobjedom u finalu zaradio i ukupno 350 tisuća dolara za tri borbe, dobio je dijamantni sat te obiteljsko krstarenje kao odmor od napornih priprema. Potpuno zasluženo. Bravo legendo!

Mirko Filipović/Foto: commons.wikimedia.org - www.fightsite.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.