Sve je spremno za 25. izdanje Rally Opatija

Sve je spremno za 25. izdanje Rally Opatija

Kako najavljuju organizatori, u petak i subotu 6. i 7. svibnja,  održat će se na području Kvarnera i Istre `Srebrni jubilej´ ovog rallya, a obilježit će ga rekordnih 119 posada koje su najavile svoj nastup. Konačan broj onih koje će nastupiti bit će poznat u petak u 14 sati, po završetku tehničkog pregleda i sjednice sportske komisije.

Najbrojnije na listi prijava su posade iz Italije, njih 33 predvodi brzi Sicilijanac Alfonso Di Benedetto sa suzvozačem Ginom Abatecolom  u Peugeotu 207  S 2000. Drugi po brojnosti domaći natjecatelji, prijavilo ih se po trideset i dvoje među kojima su i prošlogodšnji pobjednici Krisztian Hideg i Istvan Kerek. Mađari koji nastupaju za zagrebački Auto Klub Delta Sport.  Tradicionalno je dobar odaziv i slovenskih te mađarskih posada, a prijave su stigle i iz Austrije, Češke, Njemačke, Rumunjske, Srbije i Švedske. O kvaliteti natjecanja govori i činjenica da se za nastup prijavilo devet posada kojima je  na temelju rezultata dodijeljen nacionalni prioritet.

Natjecanje očekuje itinerer dugačak 360 km. Brzinski ispiti dužine 110 km prolazit će Opatijskim zaleđem i obroncima Ćićarije. U subotu su predviđena i dva prolaska kroz Buzet u kojem će se nalaziti zona za dolijevanje goriva. Svečani susret rallya održat će se u petak, 06. svibnja u 18 sati i 30 minuta u središtu Opatije. Na istom će mjestu biti i ciljana rampa, dan kasnije u 18 sati i 20 minuta.

Organizatori 25. Rallya Opatija 2016. su AK Opatija uz pomoć AK Rijeka i AK Ina Millennium uz pokroviteljstvo Gradova Opatije i Buzeta

Prvi Rally Opatija održan je 1981. godine, a u dosadašnja 24. izdanja  rekord drži slovenska posada Tomaž Kaučić,  Peter Zorenč s četiri pobjede. Prigodu za izjednačenje tog rekorda imat će Juraj Šebalj koji je sa suvozačem Tonijem Klincim  na opatijskom rallyu slavio tri puta. Ove godine Šebalj će nastupiti s novom suvozačicom Majom Sabol, a posljednji put na Rallyu Opatija pobijedio je prije četiri godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.