Sve je spremno za klizački spektakl u Ledenoj

Sve je spremno za klizački spektakl u Ledenoj

Sve je spremno za početak 49. izdanja najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju, ISU Challenge serije, Zlatne piruete Zagreba koja će se od četvrtka do subote održati u Ledenoj dvorani Doma sportova.

U Zagrebu će nastupiti 101 sportaš iz 25 zemalja svijeta i to 22 klizača, 19 klizačica, 12 sportskih i 18 plesnih parova, a među njima i jaki hrvatski predstavnici – sportski par Lana Petranović i Antonio Souza te klizač Nicholas Vrdoljak.

“Budući da smo prije dva tjedna u Varšavi ispunili norme i za Svjetsko i za Europsko prvenstvo i to u svom prvom zajedničkom nastupu, sada ćemo sigurno biti puno rasterećeniji. Uzbuđeni smo što ćemo prvi put u ovoj kombinaciji nastupiti pred domaćim navijačima”, rekla je 16-godišnja Lana prije sutrašnjeg nastupa koji je na rasporedu od 14.30.

Piruetu će u četvrtak točno u podne otvoriti plesni parovi kratkim plesom, nakon njih na led će sportski parovi, svečano otvaranje je u 18 sati, a prvi dan Piruete zatvoriti će klizačice u možda i najjačoj konkurenciji ove godine.
“Imati ćemo prilike gledati veliki okršaj svjetskih i europskih prvakinja, Ruskinje Jelizavete Tuktamiševe i Talijanke Caroline Kostner koja se vraća na led nakon dvije godine, iz Amerike su stigle njihove velike zvijezde Gracie Gold i Karen Chen, u odličnoj formi je i Ruskinja Alena Leonova, mušku konkurenciju predvodi aktualni brončani olimpijac Denis Ten koji ovdje brani dvostruki naslov… Biti će to jedno od najboljih izdanja Piruete koja se diže iz godine u godinu” , najavila je Morana Paliković Gruden, predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza.

Kratki program Nicholasa Vrdoljaka na rasporedu je u petak, 9. prosinca od 12 sati.

“Nastupio sam ovdje prošle godine pa mi je sada ipak lakše. Tada sam prvi put klizao u Hrvatskoj, imao sam ogromnu tremu. Sada sam ipak iskusniji, u džepu već imam i norme za dva ključna natjecanja ove sezone, Svjetsko i Europsko prvenstvo pa ovdje prije svega mogu opušteno klizati i uživati. I ove godine je konkurencija vrlo jako, ali u dobroj sam formi, vjerujem da se mogu boriti za visok plasman. Postolje? Zašto ne?” poručio je Vrdoljak.

Najveće svjetske zvijezde u Ledenoj se mogu pogledati za samo 20 kuna, koliko stoji dnevna ulaznica. Obiteljska dnevna ulaznica je 40 kuna, dok je Gala revija pobjednika koja je na rasporedu u subotu od 20 sati, a za koju se uvijek traži karta više 50 kuna (obiteljska ulaznica 100 kuna).

Raspored natjecanja
Četvrtak, 8. prosinca
12.00 Plesni parovi – kratki ples
14.30 Sportski parovi – kratki program
18.00 Svečano otvaranje
19.00 Klizačice – kratki program

Petak, 9. prosinca
12.00 Klizači – kratki program
15.15 Plesni parovi – slobodni ples
19.00 Klizačice – slobodni program

Subota, 10. prosinca
12.00 Sportski parovi – slobodni program
15.00 Klizači – slobodni program
20.00 Revija pobjednika

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.