Švicarski klub izbačen na dvije godine iz europskih natjecanja

Švicarski klub izbačen na dvije godine iz europskih natjecanja

Sion je na pretposljednjem mjestu švicarske Super lige sa jednakim brojem bodova kao i posljednji Lausanne.

Europska krovna nogometna organizacija UEFA nije imala milosti prema švicarskom prvoligašu Sionu, te ga je izbacila na dvije godine iz klupskih europskih natjecanja zbog nepoštivanja pravila licenciranja.

Sion se tako neće imati pravo natjecati u Europi u sezonama 2018./19. i 2019./20., a ove godine prijeti im i ispadanje u drugu ligu.

U švicarskoj Super ligi ostalo je još sedam kola do kraja prvenstva, a Sion se nalazi na pretposljednjem mjestu sa istim brojem bodova kao i posljednji Lausanne. Ove godine Sion je igrao Europsku ligu, a izbačen je u trećoj kvalifikacijskoj rundi od Litavske Suduve. Nakon poraza u Litvi 3:0, kod kuće su remizirali 1:1.

Predsjednik kluba Christian Constantin kažnjen je novčanom kaznom u visini od 235.000 eura zbog napada na televizijskog komentatora Rolfa Fringera, a zbog toga je već odslužio devetomjesečnu zabranu djelovanja u nogometu.

Sion ima dva naslova prvaka Švicarske i 13 osvojenih kupova, a tamo su nekad bili treneri Miroslav Blažević (1971.-1976.) i Vladimir Petković (2012.). Ćiro je sa Sionom osvojio kup 1974. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.