Svjetska liga u karateu: S tri zlata i jednom broncom Hrvatska ukupno najuspješnija

Svjetska liga u karateu: S tri zlata i jednom broncom Hrvatska ukupno najuspješnija

Na natjecanju Svjetske Premier karate lige u Laškom hrvatski reprezentativci osvojili su tri zlatne i jednu brončanu medalju, a prvo mjesto osvojila je i muška ekipa u neslužbenom dijelu natjecanja. Bez izgubljenog boda zlatnu medalju osvojile su Ana Lenard (-61 kg) i Maša Martinović (+68). U teškoj kategoriji (+68 kg) prvo mjesto osvojio je i Anđelo Kvesić, dok je Tina Marić u kategoriji do 61 kg osvojila broncu.

Lenard je je pobijedila Mađaricu Renatu Vivien Gyorivanyi 3:0, a u nastavku je svladala i Ruskinju Nailye Gatauline 2:0 te Alžirku Yasmine Benazzouk 3:0. U polufinalu snagu je odmjerila sa Slovakinjom Miroslavom Kopunovom koju je svladala 2:0, a u finalu je s 1:0 bila bolja od Ukrajinke Anite Serogine.

Martinović je u prvom kolu svladala Srpkinju Andrijane Vicovac 4:0, a u nastavku je pobjedama s minimalnih 1:0 protiv Slovakinje Lenke Samulove, Bugarke Borislave Ganeve, Diellze Dragushe s Kosova te u finalu protiv Crnogorke Dragane Konjević stigla do zlata.

Tina Marić slavila je 1:0 protiv Marije Sušac iz BiH, a istim rezultatom svladala je i Crnogorku Jelenu Maksimović. U četvrtfinalu je s 1:0 izgubila od Ukrajinke Anite Serogine. Dvije pobjede ostvarila je u repasažu, a bolja je bila od Makedonke Sare Simonske (4:0) te Austrijanke Stephanie Kaup (5:0).

U teškoj kategoriji Anđelo Kvesić je na startu svladao Talijana Maycola Cucca 8:0. Uvjerljiv je bio i u nastavku protiv Ukrajinca Andrija Antoniuka 5:1 te Srbina Bogdana Trikoša 5:0. Sudačkim preglasavanjem u polufinalu protiv Sanjina Kalinića iz BiH, Kvesić se plasirao u finale gdje je s 3:0 pobijedio Ziyu Yasara iz Turske.

U neslužbenom dijelu natjecanja muška reprezentacija u borbama u sastavu Anđelo i Ivan Kvesić, Alan Šurbek, Ivan Blažičević, Filip Barac, Ante Mrvičić i Zvonimir Živković osvojila je prvo mjesto pobjedama nad Mađarskom 3-1, Ukrajinom 3-2, Alžirom 3-0 i selekcijom BiH 3-0.

Sljedeći turnir Svjetske lige je u Rotterdamu 19. i 20. ožujka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.