Svjetske ljestvice u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić drugi u Finnu, Tonči Stipanović treći u Laseru

Svjetske ljestvice u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić drugi u Finnu, Tonči Stipanović treći u Laseru

U Laser Radialu Tina Mihelić je dva mjesta bolja, peta na svijetu. Među dvojcima klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić su jedno mjesto niže plasirani ovoga mjeseca, no i dalje sjajni treći

Nakon regate Svjetskog kupa u Qingdau objavljene su nove svjetske ljestvice u jedrenju. Hrvatski jedriličari i dalje izvrsno stoje. U pet discplina u deset najboljih na svijetu, u tri od toga u prva tri!

Tonči Stipanović u Laseru zadržao je treće mjesto koje je imao i prošloga mjeseca nakon Svjetskog prvenstva, no razmaci među vodećima u ovoj disciplini zaista su minimalni. Vodi Australac Tom Burton, kojeg je Stipanović upravo pobijedio u Qingdau. Daniel Mihelić i Filip Jurišić nešto su slabije plasirani nego na prošloj ljestvici, nalaze se na 17. i 18. mjestu. Toma Višić je 114.

Finaš Ivan Kljaković Gašpić napredovo je za jedno mjesto, sad je na broju dva, ispred njega je samo Šveđanin Bjorn Allansson. Na 30. mjestu je Milan Vujasinović, 50. Josip Olujić, 53. Nenad Bugarin, 69. Tudor Bilić, 85. Dan Lovrović.

Među dvojcima klase 470 Šime Fantela i Igor Marenić su jedno mjesto niže plasirani ovoga mjeseca, no i dalje sjajni treći. Na broju jedan su Australci Belcher/Ryan. U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan su 31. Vode Francuskinje Lecointre/Defrance.

U Laser Radialu Tina Mihelić je dva mjesta bolja, peta na svijetu. Skoro 20 mjesta napredovala je i naša mlada kormilarka Ana Zelić, ponovno bilježi svoj najbolji plasman, nalazi se na 48. mjestu. Sandra Lulić je 90., Anđela de Micheli Vitturi 113. Prva je Nizozemka Marit Bouwmeester.

Napredovali su i Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u, vratili su se među najboljih deset na svijetu, osmi su. Na prvom mjestu su Danci Warrer/Lang.

U konkurenciji daskaša 21. je Luka Mratović, 55. Mihovil Fantela. Vodeći daskaš je Grk Byron Kokkolanis.

Ovoga tjedna veći dio hrvatske olimpijske reprezentacije jedrit će u Zadru na državnom prvenstvu. PH počinje u četvrtak 23. listopada, traje do nedjelje 26. listopada. Jedan veliki izazov nam je preostao još ove sezone – finale Svjetskog kupa 2013./2014. krajem studenog u Abu Dhabiu. Nastupa samo 20 najboljih svjetskih jedriličara u svakoj disciplini, a pravo nastupa steklo je čak sedmero hrvatskih predstavnika: Kljaković Gašpić, Stipanović, Fantela/Marenić, Tina Mihelić, Kostov/Cupać.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.