Svjetski kup u jederenju: Tonči Stipanović vodeći u Laseru u Hyeresu!

Svjetski kup u jederenju: Tonči Stipanović vodeći u Laseru u Hyeresu!

U pet jedrenja kvalifikacija u Laseru Tonči Stipanović nijednom nije prošao ciljem lošije od četvrtog mjesta! To je zaista impresivan niz besprijekornog jedrenja

Tonči Stipanović vodi u Laseru nakon dva dana regate Svjetskog kupa u Francuskoj! Filip Jurišić je deseti. Milan Vujasinović i Ivan Kljaković Gašpić su šesti i osmi u Finnu. Fantela/Marenić 11. u 470, Tina Mihelić 12. u Radialu. S tih pozicija ulazi se u finalna jedrenja. Prekrasan dan u Hyeresu, 15ak čvorova vjetra, sunčano, svi smo malo dobili bojice (ili bolje rečeno malo pocrvenili), ali dan je bio zaista idealan za jedrenje. Puni program odrađen je brzinski, dva plova za sve klase, s čime su završile kvalifikacije. Sutra počinju finalna jedrenja. A CRO sailing team ulazi u finalna jedrenja s vodećim u jednoj klasi, s dvojicom u najboljih deset u još jednom, nadomak deset u daljnje tri…Pa nije loše! Nikako.

U pet jedrenja kvalifikacija u Laseru Tonči Stipanović nijednom nije prošao ciljem lošije od četvrtog mjesta! To je zaista impresivan niz besprijekornog jedrenja. Stoga ne čudi da je nakon dva dana vodeći laseraš u Hyeresu!

– Stvarno super dan, sve je išlo lijepo, lijepi startevi, dobra brzina i taktički sam stvarno dobro jedrio, možda sam samo u drugom plovu malo pustio drugog iza mene, imao sam veliku prednost, a došao mi je na dva metra, ali stvarno sam zadovoljan s današnjim danom, nije moglo bolje. Dobro sam odradio kvalifikacije, još nemam što odbaciti, sutra kreće prava borba i jedva čekam!, zadovoljan je Stipanović.

Odličan nastup drugog dana i Filipa Jurišića, dva treća mjesta katapultirala su ga na visoko deseto mjesto poretka.

– Samo sam čekao ovo, jer prijašnjih dana i na treningu stvarno sam se osjećao brzo, trebalo je samo što jednostavnije odvoziti i prava mjesta su tu, komentirao je Jurišić.

Nešto skromniji nastup danas Daniela Mihelića spustio je na 16. Navedena trojica kormilara jedrit će u zlatnoj skupini, dok će u utješnoj nastup nastaviti Toma Višić i Mario Zekan, nalaze se na 87. i 110. mjestu.

Sjajan dan u Finnu imao je Ivan Kljaković Gašpić, bio je drugi i treći, što mu je donijelo napredak od devet stepenica ukupnog poretka, sad je osmi.

– Bilo je jako teško za jedriti. Bez obzira koliko se činilo jednostavno vjetar mijenja smjer i treba ostati fokusiran i čuvati tu lijevu stranu polja koja je ovdje dominantna, bez obzira koliko se činilo čudno. Danas sam to stvarno uspio odraditi dobro, niz vjetar sa super brzinom otići naprijed, izdvojilo bi se nas četiri – pet brodova i imali bi stvarno ugodno jedrenje do cilja, kazao je Ivan.

Milan Vujasinović zabilježio je 22. i 11., nakon četiri jedrenja je šesti. Josip Olujić je 21., Nenad Bugarin 31., Dan Lovrović 38.

Šime Fantela i Igor Marenić su 11. uoči finalnih jedrenja za 470.

– Dva ulaza oko desetog mjesta, bilo je dosta teško mogu reći, nismo se snašli kao jučer, nismo dobro čitali regatno polje i to je razlog nešto slabijeg rezultata nego jučer, rekao je Šime.

Svi oni koji redovito prate ovu posadu znaju da Šime i Igor znaju imati malo sporije otvaranje regate u kvalifikacijama, a onda dati gasa u finalu i napredovati iz dana u dan. Na 64. mjestu su Ante Botica i Jure Vuletić, na 81. Šime Sorić i Marin Jakovčev. Među ženskim posadama Enia Ninčević i Romana Župan su 24.

Tina Mihelić dva puta je osma prošla ciljem Laser Radiala, zahvaljujući ponajviše dobrom jedrenju niz vjetar, što je i inače njena specijalnost. Tina je sad 12., apsolutno i dalje u igri za sami vrh, no još čeka svoj pravi dan, da se i ona, samokritična, zadovoljna vrati s regatnog polja. 59. je Ana Zelić, 67. Anđela de Micheli Vitturi, 71. Sandra Lulić. U 49-eru Pavle Kostov i Petar Cupać prevrnuli su se u prvom plovu dana nadomak cilja, u trenutku kad su bili oko osmog mjesta. Zabili su se u val, prevrnuli preko pramca, napravili tzv, nose-dive, što ih je stajalo puno mjesta i bodova. Imali su dobro treće jedrenje dana, treći u cilju za ukupno 17. mjesto i također plasman u zlatnu skupinu. Daskaši i dalje vrlo dobri, jedan od najboljih njihovih nastupa na regatama ove razine, 26. je Luka Mratović, 34. Mihovil Fantela.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.