Svjetski prvak i europski doprvak u karateu

Svjetski prvak i europski doprvak u karateu

Dva velika odličja za mladog hercegovca u ovoj godini. Cilj su Olimpijske igre!

Prije dvadeset dana Hrvatska je po treći puta dobila svjetskog prvaka u karateu. Mladi Ivan Kvesić iz Širokog Brijega je u Madridu na impresivan način osvojio svjetsko zlato, te upotpunio uspješnu godinu koja je započela osvajanjem srebra na europskom prvenstvu u Srbiji!

Ovakvom uspješnom godinom, približio se velikim koracima ka cilju, a to su Olimpijske igre 2020 u Tokyu. Ivan je inače student fizioterapije na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu, te namjerava završiti fakultet pod svaku cijenu. Ostaje mu još jedna godina na fakultetu, ali nju je zaledio nebi li se bolje pripremio za ovu rezultatima uspješnu godinu. Treba istaknuti da sami nastupi na natjecanjima iziskuju dosta novaca, te uz 2800 kn mjesečno, koliki je iznos njegove stipendije stvarno govori da se radi o jako marljivom sportašu koji ulaže puno vremena i truda kako bi Hrvatsku predstavljao u najboljem mogućem svijetlu.

Ivanu je u rodnom Širokom Brijegu priređena velika dobrodošlica od sumještana nakon osvajanja svjetskog zlata, no u Zagrebu nije bilo nikakvog dočeka, kao na primjer tenisačima ili nogometašima. Tu se javlja velika razlika priznavanju tog Olimpijskog sporta i dostignuća naših sportaša. Naravno da nogomet odskače od svih drugih sportova, te da njegovi rezultati ne mogu izazvati takvu euforiju ali nažalost ni ne privlače ulagače u taj sport.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.