Od 17. do 21. svibnja u Bratislavi ...

Hrvatski parastolnotenisači u borbi za medalje na svjetskom prvenstvu

Hrvatski parastolnotenisači u borbi za medalje na svjetskom prvenstvu

Sudjeluje 116 ekipa iz 34 zemalja koje se bore za 11 naslova u muškoj konkurenciji te za pet naslova u ženskoj konkurenciji...

(Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić, Mirela Šikoronja foto: glasgrada.hr )

U Bratislavi stolni tenis za osobe s invaliditetom, nakon devet mjeseci poslije paraolimpijskih igara u Riju, piše svoje novo poglavlje održavanjem prvog ekipnog svjetskog prvenstva.

Već prvog dana nadmetanja,  Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić pobjedile su Srpkinje Sanju Mijatovići i Anu Prvulović  s 2:0Sandra Paović i Mirjana Lučić pobjedile su Izraelke Karnit Dor i Inbal Bechars s 2:1.

Porazom su otvorili natjecanje muška ekipa u sastavu Zoran Križanec i Tomislav Špalj od kojih su sa 2:0 bili bolji stolnotenisači Tajpeha Ming Chih Cheng i Yen-Hung LInVjekoslav Gregorović i Pavao Jozić pobjedili su pak sa 2:0 Grke Georgios Mouchthis i Keorgios Chatzikyriakos.

Jučerašnji dan za hrvatske reprezentativke bio je još jedan u nizu uspješanih.  Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osigurale su broncu pobjedom nad Tajlandom rezultatom 2 : 0. Par Mužinić – Dretar pobjedio je  par Asaut Dararatb – Wararat Damrongkul sa 3 : 0 da bi potom Anđela Mužinić pobjedila Asaut Dararat 3 : 0.

U razigravanju za prva tri mjesta su Mužinić i Helena Dretar Karić poražene od Italije sa 1 : 2. Par Mužinić – Dretar izgubio je od Brunelli Mihele i Rossi Giade sa 2 : 3. Mužinić je u sljedećem meču izjednačila pobjedom nad Rossi 3 : 0. U odlučujućem meču Dretar je izgubila od Brunelli 2 : 3.

Danas igraju sa Turskom za srebro.

U kategoriji 10, Sandra Paović i Mirjana Lučić su pobjedom nad Rumunjskom ušle u polufinale . Par Paović -Lučić pobjedio je par Tapalea Ioana Monicu i Preda Teodoru sa 3 : 0, a u sljedećem meču je Lučić pobjedila Tapaleu Ioanu Monicu sa 3 : 1.

U subotu igraju s Brazilom za finale.

U kategoriji 6 muške konkurencije, Vjekoslav Gregorović i Pavao Jozić su poraženi u grupi od Španjolske 0 : 2. Par Gregorović – Jozić izgubio je od para Valera Alvaro i Seonea Allazar Alberta 0 : 3 da bi potom i Gregorović izgubio od Valera Alvara sa 0 : 3.

Danas igraju sa Njemačkom za ulazak u polufinale.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.