Svjetsko prvenstvo u kuglanju (Novigrad 2016) – osvrt

Svjetsko prvenstvo u kuglanju (Novigrad 2016) – osvrt

Cijela dva tjedna svibnja, od 14. do 28. Novigrad je središte kuglačkog sporta. U istarskom ambijentu okupili su se najbolji svjetski kadeti, juniori i nacionalni juniorski timovi te najbolji seniori i seniorke u pojedinačnom natjecanju.

Po prvi puta  se ovako eminentno natjecanje održava u istarskom Novigradu, u novoj sportskoj dvorani, a organizatori su Hrvatski kuglački savez i Grad Novigrad- Cittanova, s ciljem promocije kuglačkog sporta, grada i cijele regije.

Natjecanje je okupilo velik broj sudionika – federacija među kojima su kuglačke velesile Njemačka, Mađarska, Srbija, ali i domaćin Hrvatske.

Natjecanja su neka već za nama, još predstoji Svjetsko pojedinačno prvenstvo U-50 čije finale će se odviti sutra.

Osvrt na natjecanja koja su iza nas. Od 15 do 17.05. održan je Svjetski kup u-18. Finale  Svjetskog pojedinačnog kupa do 18 godina u muškoj konkurenciji izborio je Matija Tutnjević koji je osvojio odlično 2.mjesto sa 621 srušena čunja iza danas vrhunskog njemačkog predstavnika (662) dok je Tamara Sinković zauzela 5.mjesto s 562 oborena čunja, nedostajalo je malo preciznosti i sreće u određenim trenucima za nešto više, ali njoj je to prvo svjetsko prvenstvo i budućnost je pred njom. Osvojili smo 3.mjesto kao nacija.

Potom je od 17. do 22.05. natjecanja uslijedio nastup hrvatske reprezentacije U-23. Klara Sedlar osvojila je 3. mjesto u kombinaciji,  Matija Tutnjević bio je 4. pojedinačno. Mirna Bosak osvojila je 2. mjesto u Sprintu
Klara Sedlar i Domagoj Bradarić osvojili 3. mjesto u Tandem MIX-u
Juniori su osvojili 4. mjesto ekipno, dok su juniorke osvojile 2. mjesto ekipno.

Svjetsko pojedinačno prvenstvo U-50 je u tijeku, a zasada poznati su reprezentativci koji su izborili osminu finala i četvrtfinale. Danas prema rasporedu nastupaju:
10,00 Ana Jambrović – Nataša Ravnić Gašparini ; Klara Sedlar – Nikola Tatouskova
11,10 Ines Maričić – Hana Wiedermannova
13,30 Mario Mušanić – Philipp Vsetecka ; Hrvoje Marinović – Attila Nemes

 Live streaming svjetskog prvenstva može se pratiti na Youtube kanalu FUNK-a i to na 3 kamere. Kvalitetu slike potrebno je podesiti na 720p HD.
YouTube kanal FUNK
Live ticker

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.