Swansea smijenio trenera, Velšanima se voda “popela do grla“

Swansea smijenio trenera, Velšanima se voda “popela do grla“

Labudovi su uvjerljivo posljednjeplasirana momčad lige.

Swansea je smijenio svog trenera nakon serije loših rezultata. Uprava je dala otkaz treneru Paulu Clementu, koji nije uspio probuditi velški klub. Labudovi su nastavili lošu seriju s kraja prošle sezone, kada su ostali u ligi za dlaku, završili su kao sedamnaestoplasirani.

Sada je situacija još i gora, u 17. kola upisali su 12 poraza i uvjerljivo drže začelje Premiershipa sa samo 12 bodova i gol razlikom 10:25. Kap koja je prelila čašu za Clementa bio je poraz u prošlom kolu protiv Evertona nakon preokreta 3:1.

“U prošloj sezoni promijenili smo tri trenera i zato smo htjeli dati što je moguće više vremena Clementu da nas vrati na pravi put. Zadnje što smo htjeli je promjena na klupi usred sezone, no procijenili smo da je ovo jedini ispravni način“, izjavio je nakon smjene klupski predsjednik Huw Jenkins.

Inače, Clement je vodio Labudove od siječnja ove godine, nakon što je prethodno bio pomoćni trener minhenskog Bayerna, a jedini samostalni trenerski angažman imao je u Derby Countyju.

Uprava ipak i dalje nije našla adekvatnu zamjenu na trenerskoj klupi pa će Swansea prema svemu sudeći u subotnjoj utakmici protiv Crystal Palacea voditi pomoćni trener netom smijenjenog trenera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.