Taekwondoaši na Grand Prixu u Parizu po nove ‘olimpijske’ bodove

Taekwondoaši na Grand Prixu u Parizu po nove ‘olimpijske’ bodove

Hrvatski taekwondoaši će ovoga vikenda nastupiti na prestižnom G1 Grand Prixu u Parizu.

Do Olimpijskih igara u Riu ostalo je nešto manje od godinu dana, a hrvatski taekwondo zasad ima jednog sigurnog putnika, a to je Lucija Zaninović u kategoriji do 49 kilograma.

Svima ostalima Grand Prix miting u Parizu koji se održava ovoga vikenda će biti odlična prilika za stjecanje bodova i poboljšanje plasmana na rang listama koje se broje za nastup u Riju. Trenutno je Ana Zaninović bez obzira na probleme s lijevim koljenom u najboljoj poziciji da bude među prvih šest djevojaka koje će izravno na Olimpijske igre u kategoriji do 57 kilograma.

Svi ostali će najvjerojatnije svoj put morati potražiti kroz europske kvalifikacije, no niti ovdje situacija nije bajna pošto izbornik Toni Tomas od četiri muška predstavnika mora izabrati dva imena koja će putovati na kvalifikacije 15. i 16. siječnja sljedeće godine.

U konkurenciji su Lovre Brečić do 58 kilograma, Filip Grgić do 68 kilograma te Toni Kanaet i Vedran Golec u kategoriji iznad 80 kilograma. O putnicima će Tomas odlučiti na temelju njihove forme, a osim u Pariz, hrvatska će ekspedicija putovati u Maroko te na Grand Prix u Meksiku.

Ovo je sedma godina zaredom u kojoj hrvatski taekwondoaši putuju na miting u glavni grad Francuske. U subotu su na rasporedu seniori, dok će u nedjelju na borilišta izaći juniori i juniorke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.