TAJNE POVEĆANJA STRAŽNJICE

TAJNE POVEĆANJA STRAŽNJICE

Obzirom na puno postavljenih pitanja o povećanju i podizanju stražnjice, želim razjasniti da ne postoje tajne i trikovi kojima se to postiže. Prije bih rekla da vježbači/ce ne ulože dovoljno truda za postizanje istog. Želje se ne ostvaruju same od sebe preko noći, zato utege i kuhaču u ruke i primite se posla.

Kako nećemo doći o rezultata?

  • Svakodnevnim treningom nogu i gluteusa

Tako se postiže kontraefekt ne ostavljajući vremena mišićima da rastu i obnavljaju se. Dva treninga tjedno su sasvim dovoljna. U međuvremenu se sjetite drugih mišićnih skupina koje ste možda stavili na „čekanje“.

  • Izvođenjem isključivo izolacijskih vježbi

Dok ne usavršite osnovne vježbe: čučanj, iskorake i mrtvo dizanje u svim njihovim vrijantama nemate što tražiti na sprvama za izolaciju.

  • Igrom na sigurno s težinama

Kada se dovedete u situaciju da je nekad postavljena granica postala jednostavna za dostizanje obavezno povećajte težine. Mišić se nesmije naviknuti na kilažu, zato ga konstantno šokirajte i ne dozvolite mu da spava.

Izvor: Instagram/ @lil_asskicker1

  • Nepravilnom tehnikom izvođenja vježbe

Nije dovoljno nabacati utege na šipku i upotrijebiti svu snagu da biste jedva izvukli 10 ponavljanja. Ukoliko niste pravilno naučili tehniku, ne forsirajte težine dok ju ne savladate. Gluteus je lijen mišić i morat ćete se pomučit da ga naučite aktivirat.

  • Istovremenim treniranjem i tipkanjem

Ne kaže se bezveze da je potrebno uspostaviti „mind muscle“ vezu. Koncentrirajte se na aktivaciju mišića i pustite neka vas prži. Mobitele stavite pod ključ u ormariću.

  • Grupnim „booties“ treninzima i sl.

Konkretno za povećanje gluteusa, takve treninge smatram prejednostavnim. Eventualno kao zagrijavanje ili zavšni touch.

A tajna je…da nema tajne

Na pitanje „Koje vježbe izvodiš za stražnjicu?“ odgovaram da ne postoje tajanstvene vježbe koje su potpuno otkriće. Danas su sve dostupne u medijima, ali vam se nekad čine komplicirane pa tražite lakše varijante. Nemojte ići linijom lakšeg otpora.

Osvrnula bih se na obroke nakon treninga koji kod većine izgledaju ovako: voće, jogurt, salate… Obroke koji nisu bogati nutrientima niti kalorijama zamijenite dobrim omjerom proteina i ugljikohidrata. Štoviše, dobro je povećati gramažu namirnica u odnosu na gramažu nakon treninga manjih mišićnih skupina.

Izvor: Instagram/ @lil_asskicker1

Osim pridržavanja prethodno navedenog morate se naoružati strpljenjem. Osjetit ćete pomake malo po malo, a nakon određenog vremenskog perioda objašnjavat ćete drugima gdje griješe i kako ste vi postigli svoje sjajne rezultate.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.