Talijani oduševljeni: “Kalinić ima sve!”

Talijani oduševljeni: “Kalinić ima sve!”

Talijanski mediji hvale igru Nikole Kalinića u Fiorentini...

Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić napravio je sjajan potez prešavši ovoga ljeta iz Dnjipra u Fiorentinu, a salve hvalospjeva na račun njegovih prezentacija ponovno su počele teći nakon što je violama donio bod u domaćoj utakmici protiv Empolija (2:2).

Kalinić je na poluvremenu na travnjaku zamijenio Antu Rebića te poravnao rezultat s dva pogotka, a trenutačno je i drugi strijelac Serie A iza Napolijeva Gonzala Higuaina. “Snaga, igra glavom, fizička sprema… Nikola Kalinić ima sve”, piše o njemu ugledna La Gazzeta dello Sport.

“Kalinić je idealan igrač za Sousinu Fiorentinu, koja i dalje sanja Scudetto. Neki ga uspoređuju i s Gabrielom Batistutom, ali oni su ipak različiti igrači i tehnički se ne mogu usporediti. Međutim, zajednička im je neosporna kvaliteta, sposobnost odlučivanja utakmica i nemilosrdnost u kaznenom prostoru”, nastavlja se.

Gazzeta na kraju zaključuje: “Ovo je gigantski posao Fiorentine! Doveli su ga za 5.5 milijuna eura, a već sada vrijedi najmanje duplo, ako ne i triput više.”

Pohvale hrvatskom napadaču ‘sijevaju’ sa svih strana, a jako zadovoljan jest i predsjednik Fiorentine Diego Della Valle. “Kalinića bih mogao opisati s toliko pridjeva… On je prvak! Okrećemo se Baselu i Europskoj ligi, ali prvenstvo je na prvome mjestu”, kazao je Della Valle.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.