Tek mu je 19 godina, a već ga traže europski rukometni divovi

Tek mu je 19 godina, a već ga traže europski rukometni divovi

Bio je i na meti brojnih europskih klubova prije odlaska iz redova PPD Zagreba.

Mladi, devetnaestogodišnji talentirani rukometaš Mario Mustapić, rođen 1998., porijeklom iz Doline Neretve, točnije iz Opuzena, već od svog ranog djetinjstva zavolio je sport, tako se već od svoje sedme godine bavi rukometom. Od prvog do šestog razreda osnovne škole trenirao je u Opuzenu potom ga je sportski put odveo u Metković gdje se zadržao pune tri godine. 

Uslijedio je tada i interes višestrukog hrvatskog prvaka PPD Zagreba za koji je potpisao ugovor te igrao tri sezone u tom klubu. Za vrijeme dok je bio član ekipe Zagreba, kod trenera Luke Panze,  igrao je na poziciji desnog krila.

Bio je i na meti brojnih europskih klubova, u jednom od njih, slovenskom NRD Dobovi, trenutno, od kolovoza, igra, kao standardni prvotimac. Cijeni ga poznati trener Sandi Markl a sportski uzor mu je njemački rukometaš Tobias Reichmann. Naravno, san mu je kao i svakom mladom igraču, zaigrati za hrvatsku rukometnu reprezentaciju.

Taj je rukometni put prepun odricanja, odlaska na treninge, koje ima dva puta dnevno, i utakmice, zahtjeva velika odricanja, ali je pritom ipak i uzbudljiv.

Iz tog kraja ponikli su i ostvarili vrhunske sportske karijere mnogi poznati reprezentativci ili treneri,bivši i sadašnji, podsjetiti ćemo na neke od njih.

Bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić jedan je od najboljih primjera. Dijete Neretve, svoju je igračku karijeru počeo u dobi od 10 godina u Opuzenu.

Osim Babića duboki trag u rukometu ostavili su još brojni rukometaši ili treneri, porijeklom iz tog kraja, dubrovačko -neretvanske županije, reći ćemo, sportske regije. Najdublji trag ostavili su npr. Nikša Kaleb, Slavko Goluža i Ivan Čupić, koji su ostvarili zapažene rukometne, klupske i reprezentativne karijere.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.