Teniska nada Klara Miličević osvojila svoj četvrti uzastopni turnir

Teniska nada Klara Miličević osvojila svoj četvrti uzastopni turnir

Mlada hrvatska tenisačica Klara Miličević nastavlja nizati odlične rezultate. 13-godišnjakinja je osvojila svoj četvrti uzastopni turnir, a sva četiri spadaju u kategoriju najjačih turnira u Švedskoj.

Zašto u Švedskoj, pitate se? Zbog toga što je Norrahammar rodno mjesto ove mlade teniske nade. Udaljen 150 kilometara od Goteborga, omaleni je gradić na južnom dijelu Švedske, u kojemu se Klara rodila i odrasla.

Nakon dvoranskog SALK prvenstva, Državnog dvoranskog prvenstva i zemljanog turnira u Bastadu, na red je došlo i Državno prvenstvo na otvorenom, kojeg je osvojila bez izgubljenog seta, baš kao i turnir u Bastadu. Također, vrijedi spomenuti da je i na tri od četiri navedena turnira osvojila i igru parova. Ona joj je izmakla jedino u Bastadu.

”Klara je iznimno talentirana i osvojila je sve moguće turnire u Švedskoj. Nastupa i za švedsku reprezentaciju pa njihovi mediji često pišu o njoj”, izjavio je Tomislav Barišić, Klarin rođak.

Stipe Miličević, Klarin otac, također je dao izjavu o svojoj kćeri:

”Priča ide ovako. Sa šest godina Klara je počela trenirati tenis, a do lani trenirala je znatno manje od svojih vršnjaka. Praktički se od jesenas ozbiljnije počela baviti tenisom. Veliku podršku daju joj i sestre, Anna (21) i Emma (20), također su igrale tenis, a Emma je bila proglašena najboljom igračicom u Švedskoj do 14. godine. Ipak, nije bila dovoljno motivirana da svoj talent izbrusi do kraja, no sada je Klarina trenerica i velika joj je moralna podrška”.

Mi samo možemo dodati kako veliki teniski stručnjaci predviđaju Klari blistavu budućnost i nadamo se da će imati uspješnu karijeru bez ozljeda.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.