Teško ozlijeđen svjetski prvak: Nepoznati počinitelji brutalnim napadom završili sezonu poznatom trkaču

Teško ozlijeđen svjetski prvak: Nepoznati počinitelji brutalnim napadom završili sezonu poznatom trkaču

Svjetski prvak na 800 m Francuz Pierre-Ambroise Bosse propustit će ostatak sezone jer su ga na odmoru napali, za sada nepoznati počinitelji. Bosse je na svom Facebook profilu ispričao kako je u noći 26. kolovoza napadnut u Gujan-Mestrasu gdje je boravio na odmoru.

“Bio sam žrtva nasilnog napada. Tri su me osobe divljački napale”, pojasnio je trkač koji je na svjetskom prvenstvu u Londonu s odličnim finišem u zadnjih 150 metara Francuskoj donio prvo zlato u toj disciplini.

S obzirom da ima “višestruke prijelome kostiju lica” Bosse mora prekinuti ovu sjajnu sezonu. Poruku na Facebooku završio je riječima:

“Ja koji sam uvijek volio ljude, danas volim trojicu manje.”

Policija je pokrenula istragu, a prema objavama u francuskim medijima incident se dogodio u četiri sata ujutro na parkingu ispred jednog centra. Atletičar je proveo večer s prijateljima  kada ga je opkolila skupina obožavatelja koji su tražili da se fotografiraju s njim na što je on pristao, a onda je počelo naguravanje u kojem je Bosse zadobio udarce u lice. Napadači su pobjegli, a policija traga za njima.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.