Tin Srbić: Konačno vidim spravu na kojoj se natječem!

Tin Srbić: Konačno vidim spravu na kojoj se natječem!

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog olimpijskog odbora i Klinike Svjetlost, Tin je riješio problem s vidom.

Svjetski gimnastički prvak na preči i najbolji hrvatski sportaš u 2017. godini u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora i Sportskih novosti, Tin Srbić (21), uspješno je odradio lasersku korekciju vida.

Zahvaljujući suradnji Hrvatskog olimpijskog odbora i Klinike Svjetlost, Tin je riješio problem s vidom.

“Doktorica Maja Bohač u samo 10-ak minuta zahvata omogućila mi je da konačno vidim spravu na kojoj se natječem”, kroz smijeh je rekao Tin.

“Nosim naočale od svoje 15. godine, od 1. razreda srednje škole, a do danas mi se dioptrija popela do -2,75 na lijevom i -2,25 na desnom oku. Uz to sam imao i astigmatizam. Dugo sam razmišljao o laserskoj korekciji vida, a zahvaljujući Klinici Svjetlost i Hrvatskom olimpijskom odboru, sada sam to konačno i uspio realizirati. Nikada se nisam usudio trenirati ili natjecati s lećama, jednostavno, bilo me strah što ako mi pri tim velikim silama pod kojima „letim“, ispadnu iz očiju. Zato sam cijelo vrijeme trenirao i natjecao se s dioptrijom, ali jasno, bez naočala. Naučio sam sve raditi na osjećaj. U prijevodu, nisam dobro ni vidio spravu na kojoj se natječem. Smiješno, ali tako je bilo. Sve do sada kada ću konačno vidjeti preču!”

Tin ovih dana odrađuje samo lakše treninge, no već od sljedećeg tjedna ponovno će nastaviti s pripremama pod maksimalnim intenzitetom za nadolazeću sezonu u kojoj ga u kolovozu čeka nastup na Europskom prvenstvu u Glasgowu (9-12. kolovoza), obrana svjetskog zlata u Dohi (25. listopada – 3. studenoga) te serija turnira Svjetskog kupa.

“Još mi je čudno sve vidjeti, ali lako je naviknuti se na pozitivne stvari. Naočale ću si ostaviti samo za uspomenu, a sada jedva čekam prvi pravi trening s „novim očima“. Zezaju me prijatelji kakve ću rezultate sada imati kada ću konačno vidjeti preču. Više od zlata ne mogu, ali nadam se da će sada biti više zlatnih medalja”, poručio je Tin Srbić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.