Tin Srbić prvi u kvalifikacijama SK u Dohi

Tin Srbić prvi u kvalifikacijama SK u Dohi

Ana Đerek nije se uspjela kvalificirati u finale na parteru ni na gredi.

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić prvim se mjestom kvalifikacija plasirao u subotnje finale preče. Bivši svjetski prvak Tin Srbić u kvalifikacijama svoje najjače discipline u potpunosti je pomeo, do sada najjaču, konkurenciju.

S ocjenom 14.333, Tin je zauzeo prvo mjesto ispred Kazahstanca Miada Karimija (14.300) te Rusa Alexeyja Rostova (14.133). Aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland je osvojio četvrto mjesto s osvojenih 14.100 bodova.

– Solidno sam odradio svoju vježbu koju uvijek radim u kvalifikacijama i zadovoljan sam ocjenom koja je na kraju bila dovoljna za prvo mjesto. Fascinantno je da je od 1. do 10. mjesta razlika bila samo tri desetinke, tako da će finale opet biti strašno! Sretan sam da sam opet uspio odraditi svoje. Sada, već klasično, za finale pripremam svoju vježbu početne ocjene 6.2 i idem u borbu za medalje. – optimističan je nakon odlično odrađenih kvalifikacija Tin.

Na preči je nastupio i Filip Ude koji se dan ranije već plasirao u finale konja s hvataljkama. Filip je u kvalifikacijama preče zaradio ocjenu 12.033 te natjecanje završio na 28. mjestu.

Hrvatskoj gimnastičarki Ani Đerek, malo je nedostajalo za plasman u finale partera. Ana je naposljetku, s odlično odrađenom vježbom, zauzela 12. mjesto (12.733). Prvoplasirana je bila Amerikanka Jade Carey (14.000), dok su drugo i treće mjesto zauzele Francuskinja Marine Boyer (13.200), odnosno Njemica Kim Bui (13.200).

Ana je nastupila i u kvalifikacijama svoje druge najjače discipline, grede, gdje je nažalost, zbog dva pada sa sprave završila na posljednjem mjestu (8.633).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.