Tin Srbić srebrom zaključio sezonu

Tin Srbić srebrom zaključio sezonu

Dva zlata i srebro osvojio je Srbić ove sezone.

Najbolji sportaš Hrvatske 2017. godine, gimnastičar Tin Srbić osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom kupu u njemačkom gradu Cottbusu.

Srbić se kao najbolji od 44 natjecatelja u kvalifikacijama plasirao u finale preče, a potom je odlično odradio finalnu vježbu i zaradio ocjenu 14.733. Ipak posljednji natjecatelj svjetski prvak iz Nizozemske, Epke Zonderland briljirao je i ocjenom 14.866 preuzeo zlato. Treće mjesto pripalo je Japancu Hidetaki Miyachiju sa 14.533 boda.

“Odradio sam super natjecanje s obzirom na stanje te probleme koje sam imao posljednjih dana i jako sam sretan s ocjenom. Malo mi je žao što nisam uspio pobijediti, ali Zonderland je opet odradio svoje i zasluženo je pobijedio. Ovo je solidan početak kvalifikacija i sad se okrećemo dalje novim pobjedama” – zadovoljan je bio Srbić.

Svjetski kup u Cottbusu bio je posljednje natjecanje sezone, a odličnu sezonu Srbić je zaključio srebrom uz ranije osvojena zlata u Dohi i Osijeku te četvrtim mjestom na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.