Tina Mihelić prva krenula put Rija i poručila: “vrijeme je za olimpijsku medalju!”

Tina Mihelić prva krenula put Rija i poručila: “vrijeme je za olimpijsku medalju!”

Hrvatska jedriličarka već ima europsku i svjetsku medalju, a sad je krenula u pohod i na Olimpijsku!

Trinaest dana nas dijeli od službenog otvaranja OI RIO 2016. i nešto manje od dvadeset dana od starta prvih regata. Seniorski nastupi hrvatskih jedriličara koji će jedriti na OI RIO 2016. završili su Europskim prvenstvom u Helsinkiju početkom srpnja. Do nastupa na OI preostaju svakodnevne pripreme i malo odmora, koje svaki od njih koristi prema individualnom planu i programu.

U Brazil je prva krenula Tina Mihelić  i to danas te je iz zagrebačke zračne luke poručila: “Nakon europske i svjetske medalje vrijeme je za olimpijsku!”.  Ostali jedriličari kreću put Rija 29.srpnja dok Ivan Kljaković Gašpić putuje  posljednji 3. kolovoza.

Spomenimo kako su Olimpijske igre RIO 2016., nakon Pekinga i Londona, treće u nizu na kojima sudjeluju naši jedriličari u većem broju klasa i jedriličara. Tako će u Brazilu jedriti osam jedriličara u šest klasa: 470M – Šime Fantela i Igor Marenić, Finn – Ivan Kljaković Gašpić, Laser Standard – Tonći Stipanović, Laser Radial – Tina Mihelić, 49er – Pavle Kostov i Petar Cupać i u RS:X – Luka Mratović.

Tonću Stipanoviću i Tini Mihelić ovo su druge uzastopne olimpijske igre, dok je ostalim jedriličarima nastup na OI RIO treći uzastopni.

Čestitke na dosadašnjim uspjesima i sretno u Riju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.