Titulu prvaka Hrvatske ponijeli Ragbi klub Mladost i ŽRK Nada

Titulu prvaka Hrvatske ponijeli Ragbi klub Mladost i ŽRK Nada

Ragbi klub Sisak u subotu je kao domaćin završnica ragbi 7 Prvenstava Hrvatske za seniore i seniorke na stadionu Metalac ugostio ponajbolje hrvatske ragbijaše u borbi za posljednju klupsku titulu ove sezone.

Prvenstvo je bilo obilježeno i jednom hvalevrijednom humanitarnom akcijom u kojoj su sudionici turnira pomogli  uređenju sobe za terapiju senzorne integracije u Sisačko – moslavačkoj županiji.  Igrali su srčano, igrali su jako i bilo je napeto, a gledaoci su mogli svjedočiti svoj atraktivnosti ovoga sporta.

Turnir su otvorili seniori, a za naslov prvaka su se borili: Nada, Sinj, Invictus Dubrovnik, Mladost i Novi Zagreb. Nakon prvog dijela turnira u kojem su utakmice odigrane po principu svatko sa svakim, susret za treće mjesto odigrali su Novi Zagreb i Sinj. U susretu je Novi Zagreb slavio sa 12:7  osvojivši time treće mjesto. U finalu su se očekivano sreli Mladost i Nada, a u tom dvoboju Mladostaši još jednom potvrđuju dobru formu pokazanu tijekom cijele sezone odigrane na visokom nivou te odličnom igrom pomalo neočekivano visokim rezultatom gotovo deklasiraju branitelje naslova Nadu. Mladost je od samog početka susreta preuzela inicijativu te je već na poluvremenu imala visokih 17:5, da bi u nastavku samo povisili svoju prednost i utakmicu zaključili rezultatom 29:10.

Osim ragbijaša turnir je obilježen i susretima ragbijašica. Dvije finalne utakmice odigrale su Mladost i Nada, a slavile su Splićanke uvjerljivim pobjedama bez  primljenog poena obranivši time prošlogodišnju titulu. Ovo su ujedno i posljednje odigrane utakmice u klupskom dijelu  sezone.

Turniru je nazočio izbornik ragbi 7 reprezentacije Vlado Ursić koji će početkom tjedna objaviti i širi popis za Europsko prvenstvo u Bugarskoj. Do kraja srpnja nas još očekuje i nastup ženske ragbi 7 reprezentacije na Europskom prvenstvu u Sarajevu za koji će se cure, pod vodstvom izbornika Nikole Denića, početi pripremati već za dva tjedna, a sve kreće  s turnirom u Budimpešti.

Rezultati Prvenstva Hrvatske za seniore: 
Mladost 35:0 Invictus Dubrovnik
Sinj 12:26 Novi Zagreb
Nada 5:12 Mladost
Invictus Dubrovnik 10:26 Sinj
Nada 10:7 Novi Zagreb
Mladost 29:14 Sinj
Novi Zagreb 35:7 Invictus Dubrovnik
Nada 22:0 Sinj
Novi Zagreb 7:29 Mladost
Invictus Dubrovnik 0:43 Nada
Za 3. mjesto
Novi Zagreb 12:7 Sinj
Za 1. mjesto
Mladost 29:10 Nada

Rezultati Prvenstva Hrvatske  za seniorke:
RK Nada 22:0 ŽARK Mladost
ŽARK Mladost 0:15 RK Nada

Foto: Ragbi klub Mladost/ HRS

Foto: Ragbi klub Mladost/ HRS

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.