Luka Modrić daleko ispred svih.

Tko je najpoznatiji na društvenim mrežama? Rakitić, Modrić ili možda Mandžo?

Tko je najpoznatiji na društvenim mrežama? Rakitić, Modrić ili možda Mandžo?

Zanimljivost je ta da je svoje mjesto u 'top 10' našla samo jedna sportašica.

Hrvatski sportaši su prepoznatljivi u svijetu, to dokazuje i broj pratitelja na njihovim profilima na društvenim mrežama. Portal ‘Hrvatska reprezentacija‘ napravio je listu od deset naših najpoznatijih sportaša po broju pratitelja na najpoznatije dvije društvene mreže, točnije na Facebooku i Instagramu.

Prvo mjesto zauzima jedan naš nogometni reprezentativac, kao i dosta mjesta ispod također zauzimaju naši nogometaši. Ipak je nogomet ‘najvažnija’ sporedna stvar na svijetu. Zanimljivost je ta da je u ‘top 10’ svoje mjesto našla samo jedna sportašica.

Prvo mjesto daleko ispred svih zauzima nogometaš Real Madrida, Luka Modrić koji broji zajedno na obadvije društvene mreže nevjerojatnih 16 milijuna pratitelja, što ga svrstava na prvo mjesto najpoznatijih sportaša ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji.

Odmah iza Luke nalazi se Ivan Rakitić koji broji ukupno  10 milijuna pratitelja. Treće mjesto zauzeo je još jedan član Real Madrida, naravno to je Mateo Kovačić, koji ima 2,5 milijuna pratitelja, što je daleko ispod vodećeg dvojca. Na četvrtom mjestu je Alen Halilović koji je za vrijeme boravka u Barceloni skupio veliki broj pratitelja, oko 2,4 milijuna. ‘Top 5’ zatvara još jedan Vatreni, točnije Mario Mandžukić koji je zadnji s više od milijun pratitelja, Mandžu prati dva milijuna navijača.

Lista od deset najpoznatijih hrvatskih sportaša:

1. Luka Modrić (16 milijuna pratitelja)
2 Ivan Rakitić (10 milijuna)
3. Mateo Kovačić (2,5 milijuna)
4. Alen Halilović ( 2,4 milijuna)
5. Mario Mandžukić (2 milijuna)
6. Ivan Perišić (600.000 )
7. Marko Pjaca (430.000)
8. Marcelo Brozović (300.000)
9. Marin Čilić (270.000)
10. Blanka Vlašić (150.000)

Portal Hrvatska reprezentacija može se pohvaliti brojkom od 70.000 pratitelja na društvenim mrežama, što je jako lijepa brojka i poticaj da u budućnosti  dođemo do što veće brojke. Hvala Vam! Možete nas pratiti na Facebooku, Instagramu i Twitteru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.