Tomislav Lepen osvojio memorijal “Tibor Šaramo“

Tomislav Lepen osvojio memorijal “Tibor Šaramo“

Veliki uspjeh za našeg najboljeg kanuista.

Hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama, Tomislav Lepen, pobjednik je 22. memorijala “Tibor Šaramo“, koji je održan na rijeci Savi u sklopu 47. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kanuista i kajakaša.

Staza je dugačka 12,5 kilometara i proteže se od Podsusedskog do Savskog mosta. Na temperaturi od prilično ugodnih 13 stupnjeva i po povišenom vodostaju Save, Lepen je stazu preveslao u vremenu od 42:36,52 minute. Drugoplasirani je bio Matija Marinić s više od sedam minuta zaostatka, dok je Lepenov klupski kolega Marko Mikša završio treći s vremenom 51:39,93.

To je bila već šesta Lepenova pobjeda ove utrke, koja se inače vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja spusta Tibora Šaramoa. 38-godišnjem Tomislavu nagradu u pogledu slike – mozaika “Kanuist“ dodijelila je kćer Tibora Šaramoa Astrid.

Inače, ukupnu pobjedu ovog spusta ostvario je Slovenac i aktualni svjetski prvak Anže Urankar, 20-godišnji student iz Ljubljane u vremenu 38:45,65. Drugo mjesto pripalo je Anesu Šundiću iz Banja Luke, dok je Čatežanin Vid Oštrbenk završio na trećem mjestu. U utrci je sudjelovalo 115 kajakaša i kanuista iz Srbije, Slovenije, BiH i Hrvatske.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.