TRAVNIČKI BENZEMA

Tomislav Marković iz Travnika: “Lopta je moj život”

Tomislav Marković iz Travnika: “Lopta je moj život”

"Neću kriti, lopta će mi život biti!"

Dvadesetjednogodišnji Tomislav Marković iz Travnika aktivno se bavi nogometom već punih 16 godina. Donedavno je nastupao za NK “Mladost” iz Nević Polja s kojim je igrao Prvu županijsku ligu, a trenutno je u potrazi novog kluba.

Nogomet sam počeo igrati s pet godina. Sjećam se još kao mali loptu su mi dali, rekao sam im neću kriti lopta će mi život biti, s osmijehom nam govori Tomislav te dodaje kako mu je životni san zaigrati za zagrebački Dinamo.

Nastupao je i za nogometnu reprezentaciju KSB na Kupu regija prije mjesec dana.

Ovaj veliki zaljubljenik u sport se pored treniranja nogometa, povremeno bavi i suđenjem u Omladinskoj ligi te ima velike ambicije i za napredovanje na viši rang.

Tomislav je trenutno zaposlen Hrvatskoj bolnici “Dr. fra Mato Nikolić” u Novoj Biloj.

Imam dobro radno vrijeme tako da mi posao ne predstavlja problem da se bavim nogometom. Poslodavac mi uveliko izlazi u susret kako bih mogao pratiti treninge i utakmice na čemu sam im veoma zahvalan, govori Tomislav.

Ovom travničkom golgeteru nogometni uzor je Benzema, te Pierluigi Collina kao sudačka ikona.

S obzirom da stil koji igram dosta podsjeća na stil Benzeme, dobio sam po njemu i nadimak te me mnogi prijatelji i poznanici zovu po ovom francuskom igraču, otkriva nam Tomislav.

Stanje u Bosni i Hercegovini, kao i u nogometu nije baš na visokom nivou.  Često vidimo kao mladi lako posustaju u ostvarenjima svojih ciljeva, što nije slučaj i s travničkim Benzemom.

Stanje nije baš najbolje iz razloga što nam puno mladi odlazi. Trenutno ne planiram napustiti Bosni i Hercegovinu i svoju rodnu grudi. Smatram da se trudom i radom može lijepo živjeti i svom na svom što bih preporučio svima da se bar pokušaju ostvariti na rodnoj grudi, zaključio je Tomislav.

NovaBila.info 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.