Tomislav Obradović: “Bude li Hrvatska prava, Nigerija nema skoro nikakve šanse”

Tomislav Obradović: “Bude li Hrvatska prava, Nigerija nema skoro nikakve šanse”

Obradović je ekspert za afrički nogomet.

Tomislav Obradović jedan je od najcjenjenijih hrvatskih trenera na afričkom kontinentu. U Hrvatskoj je ostao zapamćen kao pomoćnik Anti Čačiću, Josipu Kužeu Srećku Bogdanu. U Ruandi je dvije i pol godine radio kao izbornik tamošnje mlade nacionalne reprezentacije do 20 godina. Sa svojim timom napravio je Obradović briljantan rezultat te ih je jedan gol dijelio od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Postao je pravi insider za afrički nogomet te je u intervjuu za Sportske novosti Obradović progovorio o šansama Nigerije protiv Hrvatske: “Naravno da je uvijek pred prvi susret pritisak, da postoji nervoza. No, vjerujem da su naši igrači svjesni da su bolji. Normalno, deplasirano bi bilo reći da ćemo ih matirati lijevom rukom jer nogomet je takva igra u kojoj se svašta može dogoditi, zato treba biti oprezan. Ali siguran sam i uvjeren da smo u velikoj prednost. Ući ćemo ozbiljno i angažirano, ako to bude tako, ne dajem Nigeriji ni jedan posto šanse. Jedino kako nas mogu zaskočiti je ako počnemo srljati pa nam zaprijete iz kontranapada jer oni su takvi igrači, motorični, hitri. Ali mislim da nećemo ići na njihov mlin, moramo držati loptu, čekati i igrati svoj organiziran nogomet jer smo bolji, discipliniraniji, jači na lopti, kvalitetniji jedan na jedan…”

Posjetimo, Vatreni prvu utakmicu u svojoj skupini D igraju upravo protiv Nigerije 16. lipnja, stoga je prva utakmica izuzetno bitna. S pobjedom Hrvatska bi učinila pola posla na putu da se plasira u drugi krug. Ako je vjerovati Obradoviću, ako hrvatski reprezentativci budu pravi, glatko bi trebali pobijediti Nigerijce.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.