Tomislav Pucar u Omanu osvojio broncu

Tomislav Pucar u Omanu osvojio broncu

Drugi hrvatski predstavnik Kojić zaustavljen je u drugom kolu knockout faze.

Tomislav Pucar osvojio je treće mjesto na ITTF turniru Challenge Plus kategorije Oman Open.

U polufinalu turnira u Muscatu hrvatski stolnotenisač je s 4:3 svladan od ljevorukog 17-godišnjeg Tajpežanina Li Yun-Jua, inače 26. igrača svijeta.

Pucar je lošije ušao u meč, Tajpežanin je slavio s 11:4 i 11:7. No, treba reći da je naš stolnotenisač u drugom setu vodio 5:1. Činilo se kako će i treći set pripasti Tajpežaninu, no Pucar je spasio tri set lopte, slavio s 15:13, a potom i osvojio četvrti set za 2:2. Linu je pripao pet set, Pucaru šesti, a u odlučujućem je naš stolnotenisač je imao vodstvo, ali nije se uspio bitnije odvojiti. Kod 7:7 Tajpežann je prešao u vodstvo u slavio s 11:8.

“Sedmi set sam imao dobru šansu, moglo je otići na moju stranu. Pogotvo da sam možda promijenio nešto oko servisa ili više riskirao oko prijema servisa. Meč nije bio nešto atraktivan, najviše smo se borili oko servisa i prijema istog. Također, bila je velika vlaga u dvorani, što dosad nije bio slučaj, tako da nije bilo lako stavljati loptice na stol. Ostvario sam rezultat karijere, a sad mi slijedi turnir u Katru koji će biti dosta jači jer je riječ o Platinum kategoriji. Treba se dobro odmoriti prije turnira, a igram već u utorak” – kazao je Pucar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.