Tonči Stipanović drugi kormilar na svijetu u Laseru

Tonči Stipanović drugi kormilar na svijetu u Laseru

Tonči Stipanović godinu je završio kao drugi kormilar svijeta u samcu Laseru, samo dva boda iza vodećeg Australca Toma Burtona

Svjetski jedriličarski savez objavio je zaključne ljestvice za 2013. godinu. Hrvatsko jedrenje još jednom je potvrdilo svoj status jedne od najuspješnijih jedriličarskih nacija, s tri plasmana u najboljih deset na svijetu, odnosno dva u najboljih tri!

Tonči Stipanović godinu je završio kao drugi kormilar svijeta u samcu Laseru, samo dva boda iza vodećeg Australca Toma Burtona. Na 24. mjestu je Daniel Mihelić, 46. je Filip Jurišić, 123. Bogoslav Bugarin, 128. Toma Višić, 137. Nenad Bugarin. Među dvojcima u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić su 2013. okončali kao treća posada svijeta.

Vode Australci Matthew Belcher i Will Ryan. U ženskoj konkurenciji klase na 12. mjestu su Enia Ninčević i Romana Župan, koje su time također pokazale dobar napredak prošle sezone. Prve su Austrijanke Vadlau/Ogar.

U 49er-u šesto mjesto pripada Pavlu Kostovu i Petru Cupaću. Na prvom mjestu su Britanci Morrison i Grube.

Svjetska prvakinja Tina Mihelić jedrila je nešto manje regata Svjetskoga kuoa od svojih konkurentica u ženskom samcu Laser Radialu, pa je stoga i nešto niže plasirana na svjetskim ljestvicama, na 18. mjestu.

Francuskinja Mathilde de Kerangat je na broju jedan. Plasman ostalih hrvatskih kormilarki: 114. Anđela de Micheli Vitturi, 127. Ana Zelić, 140. Anja Hamerlitz..

U teškom samcu Finnu na 14. mjestu je Milan Vujasinović, koji je imao zaista izniman nastup u svojoj prvoj godini u novoj disciplini, iznenadivši sa četvrtim mjestom na Svjetskom prvenstvu. Pokazao je da će itekako baciti rukavicu izazova Ivanu Kljakoviću Gašpiću za to jedno mjesto koje vodi na Olimpijske igre u Rio. Ivan je, kako je i  najavio, ovu godinu više iskoristio za odmor, 43. je na ljestvicama. Na 47. mjestu se nalazi Josip Olujić, a na 57. Tudor Bilić. Vodi Amerikanac Caleb Paine.

Luka Mratović je 65. među daskašima, Mihovil Fantela zauzima 100. mjesto. Prvi je Španjolac Ivan Pastor Lafuente.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.