Tragičan kraj: Preminuo vozač F1 Jules Bianchi

Tragičan kraj: Preminuo vozač F1 Jules Bianchi

Francuski vozač izgubio je život poslije nesreće u bolidu Formule 1.

Francuski vozač Formule 1 Jules Bianchi preminuo je u subotu u dvadesetšestoj godini života, podlegavši ozljedama zadobivenim u teškoj nesreći u japanskoj Suzuki.

Nesretni automobilist prvi je sportaš koji je izgubio život na stazi u posljednjih dvadeset godina (pedesetprvi ukupno), još od legendarnog Brazilca Ayrtona Senne u San Marinu 1994. godine.

“Jules se borio do samoga kraja, ali njegova je borba danas nažalost završila. Osjećamo ogroman, neopisiv gubitak, ali isto tako želimo i zahvaliti čitavom liječničkom osoblju bolnice u Nici, gdje je tretiran s mnogo ljubavi i predanosti. Zahvale idu i na adresu japanske bolnice koja se pobrinula za njega odmah poslije nesreće, kao i svim prijateljima i navijačima koji su nam podrškom pomogli da izdržimo ove strašne trenutke. Slušanje i čitanje njihovih brojnih poruka pokazalo je koliko ljudi diljem svijeta voli i poštuje Julesa. Molili bismo vas i da poštujete našu želju za privatnošću u ovim teškim trenucima”, objavila je njegova obitelj, a prenosi BBC.

Putem društvenih mreža oglasila se i njegova momčad Manor: “Pogođeni smo odlaskom Julesa, nakon vrlo teške borbe u dugom vremenskom periodu. Bila nam je čast što je vozio za našu ekipu”, napisali su na Twitteru.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.