Transparency International: “Zaštitite hrvatski nogomet od korupcije i manipulacije!”

Transparency International: “Zaštitite hrvatski nogomet od korupcije i manipulacije!”

Događaji u Fifi potaknuli su na priopćenje i ogranak Transparency Internationala u Hrvatskoj...

Na izvanredne događaje u domu Fife, odnosno uhićenje nekoliko visokih čelnika krovne svjetske nogometne organizacije, reagirao je i Transparency International Hrvatska.

TI jest nevladina organizacija koja je posvećena povećanju odgovornosti i suzbijanju nacionalne i međunarodne korupcije, a ovim su putem njihovi hrvatski čelnici apostrofirali važnost uključenja svih hrvatskih institucija u rješavanje gorućeg problema kupovanja utakmica, prvenstava i općenite netransparentnosti u funkcioniranju sportskih klubova i organizacija.

“Zaštitite hrvatski nogomet i sport u cjelini od podmićivanja, manipuliranja, namještanja rezultata, trgovanja igračima i korištenja nedopuštenih sredstava. Kako bi se spoznali stvarni razmjeri nedostatka integriteta u sportu prikupite stvarne podatke i prevenirajte buduća neprihvatljjiva djelovanja”, napisali su u službenom priopćenju.

“U procesu stvaranja pozitivnih društvenih vrijednosti sport, a pogotovo nogomet važno je područje koje okupira mnoge generacije. Sportski akteri dužni su učiniti sve kako pobjede ne bi postale važnije od same igre. Rezultati u sportu moraju biti stvarna motivacija za razvoj zdravog društva u kojem kao aktivni građani živimo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.