Treća HNL Istok: Borba za drugu ligu do posljednjeg kola

Treća HNL Istok: Borba za drugu ligu do posljednjeg kola

Četiri kluba iz Treće HNL Istok željela bi u drugu ligu.

U svim ligama koje igraju pod Hrvatskim nogometnim savezom čeka nas velika bitka za Europu, višu ligu ili ispadanje. Iako slabije praćena, u Trećoj HNL Istok vodit će se velika borba za drugu ligu. Naime, sva četiri kluba koja su podnijela zahtjev za igranjem u drugoj ligi (Osijek II, BSK Bijelo Brdo, Međimurje i Marsonia) nalaze se unutar sedam bodova s time da Osijek i Marsonija imaju utakmicu manje.

U Drugu hrvatsku nogometnu ligu iz Treće HNL Istok ići će dva kluba koja će svojim plasmanom i dobivanjem licence zadovoljiti potrebe HNS-a. Poznato je da je prošlosezonski prvak bilo Međimurje, a u drugu ligu išao je Varaždin. Što se tiče Međimurja, oni su već tri puta bili prvaci te lige, ali im je HNS odbio zahtjev za igranjem u drugoj ligi.

Do kraja lige ostalo je još 10 kola u kojima nas čekaju derbiji te vrlo neizvjesne utakmice. U ovoj ligi ni jedna momčad si ne može unaprijed upisati bodove jer je svaka utakmica teška na svoj način. U nastavku vam donosimo međusobne utakmice klubova koji imaju želju za igranjem u drugoj ligi.

Druga ekipa Osijeka u nastavku prvenstva domaćin je Marsoniji (14. travnja) i BSK-a Bijelom Brdu (31. svibnja) dok gostuje u Čakovcu kod Međimurja (26. svibnja). Međimurje još igra s BSK-om (15. travnja) i s drugom ekipom Osijeka. Marsonia na domaćem terenu čeka BSK (21. travnja) dok gostuje kod Osijeka. BSK Bijelo Brdo u svojem pohodu na drugu ligu ugošćuje Međimurje te ih čeka gostovanje u Osijeku.

Prvi strijelac lige je Kruno Jambrušić, igrač Koprivnice s 15 pogodaka, a u stopu ga prati Filip Škvorc iz Međimurja s 13 postignutih pogodaka.

Foto: Hns-cff.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.