Trener koji je spasio klub samo za HR: “Do sada sam vjerovao kako će doći sponzor, ali me i ta vjera polako napušta”

Trener koji je spasio klub samo za HR: “Do sada sam vjerovao kako će doći sponzor, ali me i ta vjera polako napušta”

Borba s financijama u istarskom prvoligašu postala je sve teža i teža.

Svima je već poznato kakve probleme Istra ima ove sezone. Borba s financijama omogućila je igračima težak život te se nekolicina njih odlučila za odlazak u klubove gdje će imati financijsku stabilnost.

Trener Istre Darko Raić-Sudar je u više navrata davao novac igračima, pronalazio sponzore za putovanja i hranu  kako bi igrači mogli preživjeti. Prvi odlasci su već počeli krajem 10. mjeseca, a do zadnjeg kola je ostalo samo 14 igrača. Na ovu tešku temu odlučili smo porazgovarati s trenerom Istre koji je sve manje optimističan što se tiče inozemnog kapitala.

Koliko ste zadovoljni odrađenom polusezonom?

Ne mogu biti rezultatski nezadovoljan jer borbu s financijama imamo od 6. mjeseca. Bitni igrači iz prošle sezone su nas napustili već na početku priprema zbog Gloverove politike. Cijeli ljetni prijelazni rok smo slagali ekipu, a zadnji dolasci bili su posljednjih dana prijelaznog roka. Glover je otišao u 9. mjesecu i tu onda počinju pravi problemi. Sigurno da vrijedimo više od ovog pokazatelja na ligaškoj tablici, ali kad nemaš uvjete kao drugi onda je to surova realnost. Sad čitam po novinama kako se drugi bezbrižno pripremaju za nastavak sezone, a ja ne mogu krenuti s pripremama jer i sami igrači ne znaju gdje će biti.

Nadate se boljim danima za klupsku budućnost?

Gledajte, puno njih dođe, pita, ali nema iskoraka. Do sad sam imao dobar osjećaj, ali i mene polako napušta ta nada koja će spasiti klub. Ako se ništa ne dogodi u kratkom vremenu bit će prava katastrofa za cijelu regiju pa čak i za Hrvatsku. Više od svega volio bi da klub opstane.

Komentar na neuspjeh nogometnih kluba u Istarskoj županiji?

Svi nam kažu, vi ste Istra, jaka regija, imate potencijala, ali negdje sigurno postoje problemi jer trenutno stojimo jako loše. Istina je, da Glover nije došao klub bi već odavno propao. Čovjek je dobro krenuo, ulagao novac, ali gdje su ti novci poslije nestali to samo on zna. Nažalost promijenili smo već dva vlasnika i još nismo dobili ljude poput Meštrovića i Miškovića za dobru priču u Istri. Iskreno se nadam kako će se ovo riješiti.

Teški dani su pred Istrom, za sad nema igrač, a ni priprema. Iskreno se nadamo da će se situacija rješiti i kako će ravnopravno uči u borbu za opstanak.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.