Tri hrvatska košarkaša u doigravanju NBA lige

Tri hrvatska košarkaša u doigravanju NBA lige

Bojan Bogdanović i Ante Žižić imati će međusobni dvoboj u prvoj rundi doigravanja.

Završen je regularni dio sezone u NBA ligi, a trojica hrvatskih košarkaša ostvarili su zajedno sa svojim ekipama plasman u doigravanje.

Jedina utakmice koja je odlučivala o zadnjem putniku u playoff igrala se u Minneapolisu između Minnesote i Denvera, a završena je kao i cijela sezona na zapadu, izjednačeno. Timberwolvesi su nakon produžetaka uhvatili posljednji vlak.

Najbolji plasman od hrvatskih košarkaša ostvario je Dario Šarić sa Philadelphijom, a plasirali su se na treće mjesto istoka. Prvi do Sixersa su Cleveland Cavaliersi u kojima igra Ante Žižić, a u prvoj rundi doigravanja imati će okršaj sa Bojanom Bogdanovićem i Indiana Pacersima.

Ivica Zubac i Los Angeles Lakersi sa 35 pobjeda i 47 poraza plasirali su se na 11. mjesto zapada, a imali su osam pobjeda manje od posljednjeg mjesta koje vodi u doigravanje.

Na zapadu i općenito u ligi najlošija ekipa je Phoenix Suns u kojoj igra Dragan Bender, a upisali su samo 21 pobjedu uz 61 poraz.

Orlando Magic našeg Marija Hezonje imao je još jednu lošu sezonu u kojoj je ostvatio 25 pobjeda i 57 poraza, a to im je bilo dovoljno tek za pretposljednje mjesto na istoku.

parovi doigravanja:

ISTOK ISTOK ZAPAD ZAPAD
Toronto (1) Washington (8) Houston (1) Minnesota (8)
Cleveland (4) Indiana (5) Oklahoma (4) Utah (5)
Philadelphia (3) Miami (6) Portland (3) New Orleans (6)
Boston (2) Milwaukee (7) Golden State (2) San Antonio (7)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.