Tri hrvatska mininogometna kluba u Ligi prvaka!

Tri hrvatska mininogometna kluba u Ligi prvaka!

Europska mininogometna federacija prije tri godine pokrenula je Ligu prvaka za klubove, 2016.godine održana je u Mariboru, 2017.godine u Čatežu gdje će se i ove godine okupiti 64 kluba iz čak 22 europske zemlje. Među njima će nastupiti i tri hrvatska predstavnika, Hotel Sport iz Ivanić Grada, Art Metali Junajted iz Varaždina, te zagrebački Mininogometni klub Dinamo.

Ždrijeb skupina ovogodišnje lige prvaka održati će se večeras (srijeda) s početkom u 20h, a prve utakmice su na rasporedu sutra od 9h. Sve utakmice igraju se u kompleksu Termi Čatež na ukupno 11 terena, nastupiti će 960 prijavljenih igrača iz svih krajeva Europe.

Mininogometni klub Dinamo predstavljati će Zagreb u Ligi prvaka, a okupili su vrlo jaku i ambicioznu momčad, sastavljenju većinom od bivših ili sadašnjih hrvatskih mininogometnih reprezentativaca.

Zanimljivost je da će za Dinamo nastupiti i najpoznatiji policajac u Hrvatskoj, Denis Ramljak, poznat kao motorizirani policajac koji je sa osmjehom pratio hrvatsku reprezentaciju na dočeku iz Francuske, a malo tko zna da je i sam Denis srebrni reprezentativac iz Vrsara, kada je našu reprezentaciju u finalu zaustavila moćna Rumunjska pred 2.500 gledatelja.

”Složili smo odličnu momčad, balansiranu na svim pozicijama, ali što je još bitnije svi su prava škvadra, a nama je to najbitnija stvar za dobar rezultat. Idemo ponizno korak po korak, nema velikih najava iako smatramo da možemo daleko, no respektiramo sve potencijalne protivnike i gledamo utakmicu po utakmicu. Klub je spreman na svim razinama, željno iščekujemo današnji ždrijeb i protivnike u skupinama, a dečki već sada jedva čekaju prvu utakmicu. Nemamo nekih posebnih želja za ždrijeb, jer ima mnogo jakih momčadi i nemoguće ih je sve izbjeći, mislim da u svaku utakmicu moramo ući maksimalno i dati sve od sebe, pa onda što bude. Nadam se što dalje i da ćemo se u nedjelju ujutro probuditi iščekujući utakmice. Pozivamo sve koji vole plavu boju da, ukoliko su u mogućnosti, dodju u Čaetž u što većem broju i pomognu igračima za što bolji plasman.” rekao nam je Nenad Merdanović, team manager Dinama.

Tako će za Dinamo, nastupiti

MARKO HABAZIN (tri puta viceprvak Europe sa Hrvatskom)
HRVOJE PRUSINA
BORUT BABANIĆ (član reprezentacije Brno 2017.)
Kap. ZORAN LUKAVEČKI (kapetan reprezentacije, dva puta viceprvak Europe sa Hrvatskom)
MATIJA EZGETA (član reprezentacije Brno 2017.)
ANTUN HERCIGONJA (dva puta viceprvak Europe sa Hrvatskom)
IVAN SMOK (zlatna kopačka Euro 2017, dva puta viceprvak Europe sa Hrvatskom)
SENAD HALILIVIĆ
JOSIP BELJAN
STJEPAN KORENIKA (viceprvak Europe sa Hrvatskom, Vrsar 2015.)
DENIS RAMLJAK (viceprvak Europe sa Hrvatskom, Vrsar 2015)
LUKA GORŠE (član reprezentacije Brno 2017.)
MATIJA CERAJ (član reprezentacije Brno 2017.)
KREŠIMIR IVAN NURNBERGER
MISLAV KOVAČEVIĆ

Inače, u nedjelju su na rasporedu polufinalne i finalne utakmice, a utakmice se igraju prema sljedećem rasporedu:

Četvrtak 6.rujna 9h – 16h utakmice 1.kola i 2.kola
Petak 7.rujna 9h – 12h utakmice 3.kola,  15h – 17h utakmice 1/16 finala
Subota 8.rujna 10h – 12h utakmice 1/8 finala, 15h – 17h utakmice ¼ finala
Nedjelja 9.rujna 10h – 11h utakmice polufinala, u13h utakmica za 3.mjesto, 15h finale

Svakako će u Čatežu biti uzbudiljivo i gledati ćemo odličan mininogomet i nadamo se dobrom rezultatu nekog od naših klubova.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.