Trojica Hrvata uspješna u prvom kolu umaških kvalifikacija

Trojica Hrvata uspješna u prvom kolu umaških kvalifikacija

U prvom kvalifikacijskom kolu u Stella Marisu prolaz dalje izborila su trojica od osam hrvatskih tenisača...

U subotu navečer startao je 26. Umag Croatia Open; borbu za mjesto u glavnom ždrijebu otpočeli su kvalifikanti, a publika u Stella Marisu mogla je vidjeti i ekshibicijske mečeve kojima je glavni ‘organizator’ bio wiimbledonski pobjednik Goran Ivanišević.

Osam hrvatskih tenisača izašlo je na terene prvog dana natjecanja, ali samo su trojica uspješno prošla svoje prve prepreke te si osigurali i nedjeljni nastup u dvobojima drugoga kola (počinju u 11 sati).

Franko Škugor, 253. igrač na ATP-ovoj rang-listi, nije imao većih problema protiv mladog Frana Zvonimira Zgombića te ga je nadigrao s dva puta po 6:4.

U drugom hrvatskom dvoboju igrali su pak Mladen Mitak i Patrik Sudić, a u pobjednika se prometnuo bolje rangirani Mitak s konačnih 6:1 i 6:2. Nikola Mektić (393. igrač svijeta) pobijedio je slabijeg Talijana Pietra Licciardija (6:3, 7.5) te tako kao posljednji Hrvat izborio daljni tijek turnira.

Svoj su nastup u Stella Marisu završili Stjepan Čagalj (predao pri rezultatu 2:2 u drugom setu Talijanu Thomasu Fabbianu), Viktor Galović (bolji je bio Austrijanac Michael Linzer) te Domagoj Bilješko (svladao ga je Rus Dmitrij Surčenko).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.