Trojica mladih atletičara u finalu Europskog juniorskog prvenstva

Trojica mladih atletičara u finalu Europskog juniorskog prvenstva

U tijeku je atletsko juniorsko prvenstvo Europe u atletici...

Započelo je Europsko juniorsko prvenstvo mladih atletičara i atletičarki, koje se ove godine održava u švedskoj Eskilstuni. Hrvatski predstavnici solidno su započeli natjecanje, trojica atletičara plasirala su se, naime, u finala svojih disciplina.

Svjetski prvak u bacanju diska u svom uzrastu Martin Marković osvojio je solidno peto mjesto u bacanju kugle s osobnim rekordom od 19.71 metara (14 centimetara bolji hitac), dok je Matija Carek također popravio osobni rekord (18.76 metara) i plasirao se u finale, no samo da bi natjecanje završio s tri nepravilna hica.

Matija Gregurić nastupio je pak u bacanju kladiva te ostvario četvrti rezultat u kvalifikacijama (74.43 metara) te bi se u finalu koje je na rasporedu u petak (17.30 sati) trebao uključiti u borbu za jedno od odličja.

U polufinale 400 metara plasirao se i Mateo Kovačić, drugi u svojoj kvalifikacijskoj skupini s vremenom 48.25, dok je finale bacanja diska izborila Ivana Mužarić, osvojivši 11. mjesto s daljinom od 48.18 metara. Anamarija Petters nije uspjela doći do završnice, na 800 metara trčala je 2:11.16, što je bilo dovoljno za tek 17. poziciju u izlučnoj fazi natjecanja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.