Tucak objavio popis, na njemu mjesto našao i Sukno

Tucak objavio popis, na njemu mjesto našao i Sukno

" Naravno da se na popisu kandidata nalazi Sandro Sukno jer, složit ćete se, reprezentacija s njim ili bez njega nije ista", objasnio je Tucak.

Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak, tijekom zajedničkih priprema u Zagrebu, objavio je popis reprezentativaca na koje računa za pripreme za nadolazeće Olimpijske igre, Rio 2016. Službene pripreme za najvažnije sportsko natjecanje počinju 12. lipnja u Šibeniku, a već okupljenim reprezentativcima tamo će se pridružiti i Tuckovi izabranici iz VK Jug koji se nakon osvajanja prestižne Lige prvaka trenutno nalaze na zasluženom odmoru.

“Naša je želja na Olimpijskim igrama uključiti se u borbu za medalju, put je izuzetno težak kako nama tako i drugima. Mislim da imamo dobru reprezentaciju i ako sve odradimo najbolje što možemo vjerujem da se možemo nadati uspješnom rezultatu” , izjavio je izbornik Ivica Tucak.

Za nadolazeće pripreme za Rio 2016. izbor je pao na sljedeće reprezentativce: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Milaković, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Luka Lončar, Ivan Krapić, Boris Pavlović, Maro Joković, Anđelo Šetka, Antonio Petković, Loren Fatović, Petar Muslim, Luka Bukić, Sandro Sukno i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Ivan Asić, Pero Kuterovac, Igor Pezelj, Damir Luketić, Petar Coce i Renata Barić.

Na popisu igrača je i Sukno,  a izbornik je odluku komentirao riječima: “Kronologiju sukoba znate. Ja sam Sandra, Obradovića i Paškvalina suspendirao zbog neprimjerenog ponašanja još 7. travnja. Sandro se odmah ispričao i meni i suigračima i u više navrata je izrazio žaljenje zbog tog čina.  Naravno da sam ja želio na raspolaganju imati sve najbolje igrače i da je Sandro među njima “, izjavio je Tucak.

 Nakon priprema u Šibeniku, Hrvatska vaterpolska reprezentacija seli u Dubrovnik gdje ih tijekom priprema od 20. do 23. lipnja očekuje i prijateljska utakmica s reprezentacijom Mađarske. Hrvatski vaterpolisti nakon toga putuju na međunarodni turnir u Herceg Novi gdje će od 23. do 26. lipnja odmjeriti snage s reprezentacijama Španjolske, Mađarske i Crne Gore. Od 30. lipnja do 3. srpnja, na rasporedu su pripreme u Zadru dok od 3. do 10. srpnja slijede pripreme u Rijeci gdje će naši reprezentativci odigrati prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Italije. Nakon toga, od 15. do 17. srpnja slijedi Vodafone kup u Budimpešti te od 21. do 24. srpnja sparing s Grčkom u Ateni.

Posljednje pripreme Hrvatska će obaviti od 24. srpnja u Zagrebu, a 28. srpnja zakazan je polazak za brazilski Rio de Janeiro gdje će na najvažnijem sportskom natjecanju pokušati obraniti zlatnu olimpijsku medalju iz Londona 2012.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.