Tucak: “Respektiramo Srbe, ali vjerujemo da možemo do zlata!”

Tucak: “Respektiramo Srbe, ali vjerujemo da možemo do zlata!”

Ova pobjeda korak je na našem putu i dokaz je svega što mi radimo. To je slika reprezentacije, neće sve ići kako želimo. Pokazali smo snagu, kvalitetu, homogenost i karakter. Došli smo uzeti zlato ako Bog da...

Barakude su nakon sjajnog drugog dijela srušile Crnu Goru 9-7 i plasirale se prvi put nakon 2014. godine u polufinale Europskog prvenstva. Tamo će nas čekati branitelj naslova Srbija, koja je pobijedila Mađarsku.

Zadovoljan velikom pobjedom bio je izbornik Ivica Tucak, no priznaje da je bilo jako teško.

“Naravno da je bilo teško, ali znali smo da ce biti tako. Nije izgledalo dobro, bili smo ukočeni, u grču u napadu. Nismo gubili glavu i došao je kontranapad. Lončar i Bušlje su sjajno reagirali.” kazao je Tucak.

Izbornik ističe kako su vaterpolisti zahvaljujući većoj kvaliteti došli do pobjede te vjeruje da možemo doći do zlata.

“Ova pobjeda korak je na našem putu i dokaz je svega što mi radimo. To je slika reprezentacije, neće sve ići kako želimo. Pokazali smo snagu, kvalitetu, homogenost i karakter. Došli smo uzeti zlato ako Bog da.” rekao je Tucak za HRT te progovorio o Srbiji:

“U polufinalu će igrati dvije najbolje reprezentacije na svijetu. Jako ih respektiramo, ali nadam se da ćemo ih dobiti ovaj put.” zaključio je Tucak.

Sličnog razmišljanja je i mladi golman Marko Bijač, koji je skupio sedam obrana protiv Crnogoraca.

“Izuzetno teška utakmica za nas. Ulog je bio ogroman. Crna Gora je puno bolje ušla u utakmicu, no mi smo se držali našeg dogovora i kvaliteta je presudila. Izbornik je tražio da ne gubimo glavu i da se držimo zadataka i u drugom poluvremenu bilo je dosta bolje. Drago mi je da sam tako pridonio velikoj pobjedi. Naša obrana je jako dobro funkcionirala, ali štekalo je u napadu.” rekao je Bijač te se osvrnuo na polufinalni dvoboj sa Srbima.

“Srbija je jako kvalitetna ekipa, znamo se jako dobro no prvo se moramo odmoriti. Imaju jako dobre igrače poput Prlainovića i Filipovića no dobro ćemo se pripremiti za njih.” zaključio je naš mladi golman.

Veliki vaterpolski klasik Hrvatske i Srbije na rasporedu je u četvrtak u 20:30.

www.24sata.hr/sport

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.