Turkmenistan doveo hrvatske stručnjake

Turkmenistan doveo hrvatske stručnjake

Zanimljiv posao za hrvatske stručnjake.

Nogometni savez Turkmenistana danas je potvrdio dovođenje hrvatskih trenera Ante Miše i Roberta Grdovića. Miše je tako postao novi izbornik A reprezentacije Turkmenistana, dok će Grdović preuzeti reprezentaciju u futsalu. Ugovori će biti potpisani danas u Ašgabatu, no to je tek formalnost jer je nacionalni nogometni Savez sve potvrdio putem službene stranice.

Hina prenosi izjavu Roberta Grdovića: “Istina je da putujem u Ašgabat, upravo ulazim u zrakoplov. Pregovori su trajali oko mjesec dana, a trebao bi potpisati ugovor na godinu plus godinu.”

Nastavio je: “Ovo je za mene jako veliki izazov jer će Turkmenistan u veljači iduće godine ugostiti Azijsko futsal prvenstvo, gdje se može plasirati i na Svjetsko prvenstvo u Litvi u rujnu 2020. godine. Nadam se dobrom rezultatu jer treba opravdati velika očekivanja. Malo sam gledao utakmice na Youtubeu i informirao se, no najbolje ću vidjeti kad doputujem. Nadam se da ću brzo posložiti stožer i dovesti nekog od hrvatskih trenera vratara. Za početak ostajem oko mjesec dana.”

Grdović je osvojio prvenstvo Hrvatske na klupi Nacionala, a posljednji je angažman imao u Jesenju,

Ante Miše je također pred velikim izazovom. Vodio je Hajduk i Istru 1961, a bio je i pomoćnik Anti Čačiću u reprezentaciji.  Dolazi nakon Yazgula Hojageldjeva, koji je prethodne dvije godine vodio Turkmenistan. Reprezentacija je trenutno 136. na Fifinoj ljestvici, a na nedavnom prvenstvu Azije bila je posljednja u skupini s tri poraza.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.