Trener Darko Kunce: "Turnir u Kini odlična je priprema za Europsko prvenstvo koje nas očekuje."

Turnir ATLAS Four Nations: Druga `runda´, prvi protivnik Australija

Turnir ATLAS Four Nations: Druga `runda´, prvi protivnik Australija

Europsko juniorsko prvenstvo održat će se od 30. srpnja do 7. kolovoza u Samsunu (Turska). Hrvatska je smještena u jaku skupinu A sa protivnicima Španjolskom, Švedskom i Italijom. Ovaj turnir zadnja je provjera prije važnog nadolazećeg prvenstva.

Juniorska reprezentacija igra na turnir ATLAS Four Nations Tournament 2016 u Kini. Turnir  se održava od 13. do 23. svibnja u tri kineska grada, a Hrvatskoj je pripala čast sudjelovati na prestižnom turniru nakon odličnog predstavljanja prošle godine.

Četiri ekipe u tri grada, igraju tri turnira. Sve isto kao i prošle godine kada je Hrvatska po prvi puta dobila poziv na ovaj ugledni turnir u Kini, odlično odradila posao, pokazala se u najboljem svjetlu i zaslužila još jedan poziv među najboljima u kategoriji U-18 reprezentacije. Na turniru uz Hrvatsku sudjeluju domaćin Kina, Litva i Australija. Podsjetimo da je prošle godine na ovom turniru sudjelovala i reprezentacija SAD-a, a Hrvatska je odlično odrađivala posao protiv najjače reprezentacije svijeta.

Od 13. do 15. svibnja odigran je prvi turnir u prvom gradu (Rucheng, Hunan). Protiv prvog protivnika Australije naši su doživjeli poraz (84:72) . Najbolji u redovima Hrvatske bili su Barišić i Paić sa po 13 poena te Cvitković i Uljarević sa po 11 postignutih koševa. U drugoj utakmici turnira Hrvatska je ponovno upisala  poraz. Ovaj put bolja momčad od Hrvatske bila je Litva (56:71),  no trener Darko Kunce je bio zadovoljan igrom rekavši: „Odlična igra u obrani, u napadu smo bili malo lošiji što je bilo i za očekivati zbog kvalitete protivnika. Zadovoljan sam onim što smo  vidjeli jer dečki su se zaista borili.“  Zadnja utakmica prvog turnira igrana je jučer protiv Kine i u traženoj trećoj sreći ponovno poraz za naše u zadnjoj minuti susreta. Najbolji u redovima Hrvatske bio je Uljarević sa 19 poena, dok je Mandić ubacio 13 te Čolak 10 koševa.

Sutrašnjim danom juniorski reprezentativci sele u grad Shenzhen, Guangdong, gdje se igra nova `runda´ , drugi turnir od tri utakmice i to od 17. do 19. svibnja. Zadnji turnir je na redu od 21. do 23. svibnja u gradu Shandong Province, a to će biti i posljednji ispit na ovom zaista važnom i uglednom turniru.

Grad Shenzhen, Guangdong (17.-19. svibnja)

17. svibnja, Hrvatska – Australija

18. svibnja, Litva – Hrvatska

19. svibnja, Kina – Hrvatska

Grad Shandong Province (21.-23. svibnja)

21. svibnja, Hrvatska – Australija

22. svibnja, Litva – Hrvatska

23. svibnja, Kina – Hrvatska

Hrvatska sastav: 1. MATE MANDIĆ, 2. VUK LAZIĆ, 3. KREŠIMIR LJUBIČIĆ, 4. TOMISLAV CVITKOVIĆ, 5. TONI PERKOVIĆ, 6. LUKA BARIŠIĆ, 7. MATEO ČOLAK

8. PAVAO PAIĆ, 9. MARKO JURIČ, 10. ANTONIO JORDANO, 11. KARLO ULJAREVIĆ, 12. JOSIP BARNJAK

Stručni stožer: DARKO KUNCE – INSTRUKTOR SAVEZA/TRENER,  IVAN PERINČIĆ – POMOĆNI TRENER, IGOR ŠKRTIĆ – FIZIOTERAPEUT.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.